Philips' toekomstvisie: Microbial Home

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Philips ontwierp een wel heel extreme keuken van de toekomst: de .

Altijd leuk om te zien hoe Philips de verre toekomst ziet, in zijn .

De Microbial home-keuken is een verzameling keukenhulpen die we nu ook al gebruiken, maar die volledig geïntegreerd zij en ook nog eens helemaal cradle-to-cradle. Dus geen afval meer: alles wordt hergebruikt.

De central hub in de keuken is een zogenaamd ‘bio-digestie eiland’ met een snij-oppervlak, fornuis en bio-‘verwerkingsunit’. Bacterieën in die unit voeden zich met organisch afval en produceren methaangas, dat weer wordt gebruikt voor elektriciteit en de verwarming van water. Overblijfselen uit de ´digester´ kun je gebruiken voor compost.

Verbonden aan de hub: een hangend tuintje en een ademende koelings-unit van terra cotta, als alternatief voor de koelkast.

De keuken kun je uitbreiden met een bijenkorf, een lamp die brandt dankzij oplichtende bacterieën (foto) en zelfs een hurktoilet; handig voor extra methaangas… En een met de hand aangedreven tool om plastic te verwerken.

De keuken werd tijdens de Design Week gedemonstreerd in de Piet Hein Eek galerie in Eindhoven. Het is onwaarschijnlijk dat de keuken binnenkort te koop is, de ontwerpen moeten vooral inspireren en zorgen voor discussie.

Alhoewel… Philips ontwierp al eerder het voor huishoudens in derdewereldlanden, en delen van deze keuken zijn prima te vertalen naar omgevingen zonder bijvoorbeeld elektriciteit.

De meeste toepassingen zijn ook niet nieuw, maar er is wel op een nieuwe, slimme manier naar gekeken.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie