Amazon koopt ontwikkelaar zelfrijdende auto's: Autonome bezorgbusjes dichterbij

De zelfrijdende taxivloot waar Zoox mee bezig is, kan voor Amazon veel kansen bieden.

De startup Zoox, die in 2014 werd opgericht en heeft zo'n 1000 werknemers heeft, werkt aan de ontwikkeling van een vloot van zelfrijdende taxi’s.

Amazon koopt de ontwikkelaar van zelfsturende auto's Zoox. Welk bedrag de webwinkelgigant voor Zoox neertelt, is niet bekendgemaakt. Verschillende media, waaronder Financial Times, spreken van een overnamebedrag van ruim 1 miljard dollar. 

Advertentie
advertisement

De startup, die in 2014 werd opgericht en heeft zo'n 1000 werknemers heeft, werkt aan de ontwikkeling van een vloot van zelfrijdende taxi’s. Eerder werd Zoox nog gewaardeerd op 3,2 miljard dollar. Door de coronacrisis verkeren ontwikkelaars van robottaxi’s in zwaar weer. Amazon denkt flink te kunnen besparen als het zelfrijdende bestelwagens heeft.

De overname van het bedrijf is voor Amazon een van de grootste in de afgelopen tien jaar en de grootste automotive-investering van het bedrijf tot nu toe. De zelfrijdende taxivloot waar Zoox mee bezig is, kan voor Amazon veel kansen bieden. Een aantrekkelijke mogelijkheid is om de technologie te gebruiken voor een eigen bezorgdienst. Amazon werkt al langer aan autonome busjes om pakketjes te bezorgen. 

Alphabet, het moederbedrijf van Google, werkt ook aan zelfrijdende auto’s die voor taxi-diensten gebruikt kunnen worden.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie