Amsterdams bureau bouwt Quarantainer: 'Niemand zou alleen mogen sterven'

Het Amsterdamse evenementenbureau Eventcare heeft de 'Quarantainer' ontworpen: een mobiele ontmoetingsplek zonder besmettingsgevaar.

Eventcare

Om zieke coronapatiënten en mensen die in een risicogroep vallen toch contact kunnen laten hebben met hun geliefden, heeft het Amsterdamse evenementenbureau Eventcare de zogenaamde 'Quarantainer' ontworpen: een mobiele ontmoetingsplek met glazen wanden en ingebouwde microfoons. 

Eventcare
Eventcare

De mobiele container is zo ingericht dat er geen fysiek contact kan plaatsvinden tussen de patiënt en de bezoekers. In het midden zit een glazen wand, waardoor mensen elkaar toch kunnen zien. In beide ruimtes zijn microfoons ingebouwd, waardoor mensen elkaar goed kunnen verstaan. Op die manier is er tijdens een bezoek geen sprake van besmettingsgevaar.

Het idee voor de Quarantainer ontstond toen Paco Voorhans, één van de medewerkers van het evenementenbureau, vorig jaar te horen kreeg dat hij ongeneeslijk ziek is. 'Paco vertelde ons dat hij misschien alleen zou moeten sterven vanwege de huidige kans op besmetting in ziekenhuizen. We hebben dit ontwerp vervolgens samen ontwikkeld', schrijft directeur Hans Trooster op Facebook. 

'Verbinding zonder fysiek contact'

Paco: 'Wat als ik in deze crisis in de laatste fase van mijn leven terecht kom, betekent dit dan dat ik niet met mijn geliefde kan zijn? Dat ik alleen moet sterven en geen fysiek afscheid kan nemen? Dat is een onbeschrijfelijke nachtmerrie, iets wat we willen voorkomen en een oplossing voor hebben bedacht: de Quarantainer, voor een verbinding zonder fysiek contact.'

'Onze droom is vijftig containers realiseren'

Eventcare is momenteel in gesprek met ziekenhuizen en verzorgingstehuizen en is bezig met de medische goedkeuring van het prototype. En dat die er komt, is zeker. Via een crowdfundingsactie - ook de evenementenbranche verkeert momenteel in zwaar weer door de crisis - haalden de Amsterdammers inmiddels al 5000 euro op - genoeg voor één quarantainer.

'Onze droom is vijftig containers te realiseren bij allemaal verschillende zorginstellingen door heel Nederland, om zoveel mogelijk mensen de liefde en aandacht de bieden die zij verdienen in de laatste fase van hun leven.'

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie