Premium

Bij Accenture hebben al 150 duizend medewerkers de metaverse ervaren

Nieuwe medewerkers maken kennis met het bedrijf door sessies te volgen in de metaverse. Accenture gaat zich ook op andere bedrijven richten.

Een deel van de metaverse-omgeving
Afbeelding: Accenture

Nieuwe medewerkers kennis laten maken met het bedrijf kan via heidagen, PowerPoint-prestaties of door ze gewoon direct te laten starten op de werkvloer. Techbedrijf Accenture pakt het anders aan en gebruikt een metaverse-omgeving die nieuwe medewerkers meer informatie geeft over het bedrijf. Inmiddels hebben 150 duizend Accenture-medewerkers de metaverse-omgeving gebruikt. Accenture, dat 710 duizend medewerkers heeft, gaat ook metaverse-proposities ontwikkelen voor andere bedrijven.

De metaverse is een virtuele wereld met vaak een 3D-uitstraling, te bezoeken via een website of computerprogramma. Techreuzen als Microsoft en Meta (Facebook) zetten groots in op de ontwikkeling van metaverses voor zakelijk en privégebruik. Accenture doet dat ook, maar heeft niet het wiel opnieuw uitgevonden. 

Advertentie
advertisement

Trainingen en socializen

De metaverse-omgeving van Accenture draagt de naam The Nth floor en is gebaseerd op bestaande software. 'Onze eigen onboarding experience hebben we daarin ontwikkeld', vertelt Monique Vierdag (Accenture's media relations lead voor Nederland). Oftewel, Accenture heeft de standaard software naar eigen wens aangepast. Elk land bepaalt zelf wat voor evenementen het in de metaverse-omgeving organiseert en hoe lang die duren. 'In Nederland organiseren we verschillende sessies op een dag die variëren van een half uur tot twee uur.' Meer dan 750 medewerkers in Nederland hebben de software tot dusver gebruikt. 

Accenture gebruikt de metaverse-omgeving onder andere voor een oriëntatiedag voor nieuwe medewerkers. Zij kunnen er bijvoorbeeld meet-and-greet-sessies houden met collega's, presentaties volgen, samenwerkingsspellen spelen en luisteren naar zogeheten town halls

Sohel Aziz, managing director van Accenture Song Frankrijk, Nederland en België, zegt: 'Door gebruik te maken van virtuele omgevingen, hebben we de mogelijkheid om nieuwe medewerkers te plaatsen in ‘echte’ situaties en kunnen wij ze gemakkelijker trainen en klaarstomen.'

Accenture metaverse
Een deel van de meytaverse-omgeving Afbeelding: Accenture

Metaverse-omgeving voor klanten

Nu Accenture overtuigd is van de metaverse-onboarding voor eigen medewerkers, hoopt het dat ook andere bedrijven deze richting inslaan. Accenture is daar een business group voor gestart, genaamd Accenture Metaverse Continuum. De mogelijkheden van de metaverse zijn eindeloos, aldus Accenture zelf. Het bedrijf spreekt onder meer over het vergroten van de naamsbekendheid, het verlagen van kosten en het verhogen van de veiligheid. 

Op de vraag of Accenture Metaverse Continuum al klanten heeft, antwoordt Vierdag: 'In Nederland en internationaal zijn we met verschillende klanten uiteenlopende metaverse projecten aan het ontwikkelen. Ook hebben we een aantal afgerond.' Ze kan desgevraagd niet direct klantnamen noemen. 

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Wordt lid van Adformatie!

Wordt lid van Adformatie → Login →
Advertentie