Beroemde NFT van 2,9 miljoen dollar levert nu nog maar 30 dollar op

Twitter-oprichter Jack Dorsey kreeg miljoenen voor de NFT van zijn eerste tweet, maar de koper vangt bot bij de doorverkoop.

De betreffende tweet die als NFT verhandeld wordt
Screenshot: OpenSea

Twitter-oprichter Jack Dorsey verkocht in maart 2021 een NFT van zijn eerste tweet voor 2,9 miljoen dollar. Een NFT toont aan dat iemand de eigenaar is van een digitale afbeelding, kunstwerk of dus tweet. De koper van Dorsey's NFT, een Iraanse crypto-ondernemer, zette het digitale veilingsobject begin dit jaar te koop voor 48 miljoen dollar. Een koper vond hij niet, want het hoogste bod reikte niet verder dan tienduizend dollar.

Nu, een paar maanden later, probeert de ondernemer het nog eens. Want wie niet waagt, wie niet wint. Maar dat de interesse in NFT's gekelderd is, blijkt wel uit de nieuwe serie biedingen op Dorsey's tweet. 29 dollar: zoveel wil de hoogste bieder tot dusver betalen voor de beroemde NFT. Onder meer Neowin schrijft over de flop.

NFT-veiling lijkt te floppen

De Iraanse verkoper heeft voor zover bekend nog niet gereageerd op de opvallend weinige (vijf) en lage biedingen op zijn NFT. Hij zal vast niet blij zijn, getuige het feit dat hij ontevreden was over het vorige hoogste bod van tienduizend dollar. De NFT houden kan in ieder geval altijd. 

Of de ondernemer nog altijd interesse heeft in het kopen van een nieuwe NFT, valt te bezien. Hij bood eind april 44 miljoen dollar voor de eerste tweet van Elon Musk, die aankondigde Twitter te willen overnemen. Een overname die inmiddels op losse schroeven staat overigens, volgens Musk omdat Twitter geen duidelijkheid wil geven over de aantallen nepaccounts op de dienst. 

De handel in NFT's bracht vorig jaar tussen de 15 en 25 miljard dollar opAdformatie publiceerde vorig jaar een achtergrondartikel over NFT's.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie