Druk op Amerikaanse overname TikTok opgevoerd

Trump stelt deadline in voor 1,5 maand, anders volgt er een verbod.

123RF

De Amerikaanse activiteiten van socialemedia-app TikTok moeten over anderhalve maand zijn verkocht, anders wordt de populaire app in de Verenigde Staten in de ban gedaan. Dat heeft president Donald Trump gezegd. Hij wil ook dat er bij de overname een substantieel bedrag aan de Amerikaanse overheid overgemaakt wordt.

Advertentie
advertisement

De opmerkingen zetten extra druk op Microsoft om snel een deal te sluiten. De softwarereus wil de Amerikaanse, Canadese, Australische en Nieuw-Zeelandse activiteiten van TikTok overnemen. 

Microsoft schortte de gesprekken over de aankoop van de Amerikaanse activiteiten van socialemedia-app vrijdag op, nadat Trump had aangekondigd TikTok te willen verbieden en zich tegenstander van de overnamedeal toonde. De onderhandelingen tussen Microsoft en ByteDance, de Chinese internetgigant die TikTok bezit, waren toen al in een vergevorderd stadium. 

Microsoft kreeg van Trump uiteindelijk toch de gelegenheid gekregen om de onderhandelingen over de aankoop van de Amerikaanse activiteiten van TikTok af te ronden. 'Na een gesprek tussen Microsoft CEO Satya Nadella en President Trump, is Microsoft bereid om de gesprekken voort te zetten om een aankoop van TikTok in de Verenigde Staten te onderzoeken,' stelde het bedrijf zondagavond (lokale tijd) in een verklaring.

De app is in de Amerikaanse politiek omstreden omdat het veel gegevens over gebruikers bezit die via moederbedrijf ByteDance bij de Chinese overheid terecht zouden kunnen komen. Trump vreest dat ByteDance via de populaire app informatie over Amerikaanse burgers doorspeelt. Zelf heeft het bedrijf dat ontkend.

(ANP/Adformatie)

Plaats als eerste een reactie

Advertentie