Eneco komt met HollandseWind-certificaten

Eneco kondigt vandaag de lancering aan van HollandseWind-certificaten. Het energiederijf brengt het als een nieuw, laagdrempelig en duurzaam investeringsprogramma.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

‘Alle inwoners van Nederland, klant of niet klant, wordt met dit nieuwe programma de gelegenheid geboden om voor een laag bedrag te ervaren wat investeren in een windmolen oplevert&;, aldus het bedrijf. Eneco geeft daartoe 400.000 obligaties uit van 25 euro in windpark De Beemden in West-Brabant. De rente is minimaal 2,5% wat naarmate de wind harder waait, kan oplopen tot 3,5%.

Er zijn in totaal 400.000 HollandseWind-certificaten beschikbaar. Per persoon kunnen er maximaal 100 worden aangeschaft, waarmee Eneco mogelijk wil maken dat er zoveel mogelijk mensen kunnen meedoen. De looptijd van de obligaties is vijf jaar, maar ze kunnen volgens Eneco zonder kosten op ieder moment worden terugverkocht. De hoogte van dit windrendement is afhankelijk van de gemiddelde windsnelheid (meter/seconde) in Nederland in een jaar, gemeten vanaf 1 juli door het KNMI De Bilt.

Achtung! maakte voor Eneco de . Op het Beursplein in Amsterdam zijn als aftrap 1000 miniatuur windmolens geplaatst. Later vandaag volgt hier beeld van. Het bureau maakte ook een uit origami opgebouwde introductiefilm voor HollandseWind Certificaten.

Voor Eneco is de introductie van HollandseWind Certificaten een belangrijke stap om heel Nederland kennis te laten maken met windenergie. Commercieel directeur Erik van Engelen: ‘Om energie constant beschikbaar én betaalbaar te houden, is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen zelf aan de slag gaan met duurzame energie. Dat kan bijvoorbeeld door duurzame energie af te nemen, het zelf op te wekken en nu dus ook door mee te investeren in windmolens’.
In het juli-nummer van Tijdschrift voor Marketing – dat 8 juli verschijnt - geeft Van Engelen uitgebreid toelichting op de plannen en ambities van Eneco, dat moet opereren in een zeer competatieve energiemarkt en tegelijk zijn duurzame ambities wil laten doorklinken in de initiatieven van het bedrijf: ‘Om mensen te faciliteren in hun duurzame leven, moeten wij met onze producten en diensten breder ondersteunen dan alleen energie leveren. Wij bieden mensen de mogelijkheid om duurzaam te leven. (…) Innoverend vermogen is voor energiebedrijven niet zo vanzelfsprekend. Daar liggen ook voor ons de nodige uitdagingen. Innovatie vraagt snelheid. Je moet de concurrent voorblijven. Maar als je met iets nieuws komt, dan vraagt dat veel van de bestaande organisatie.’

Eneco kan bij hogere gemiddelde windsnelheden op jaarbasis meer windstroom produceren en wil dat certificaathouders daarvan meeprofiteren. Eneco kan met de opbrengsten van de obligatieverkoop een lening van Windpark de Beemden aflossen. Hierdoor wil het bedrijf sneller geld vrijmaken dat opnieuw geïnvesteerd gaat worden in duurzame windenergieprojecten.

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie