Intratuin komt met augmented reality app voor... kamerplanten

Staat hij hier mooi of toch beter in die hoek? Intratuin lanceert app die virtueel kamerplanten in je huis plaatst.

Meer groen in huis is belangrijk, vindt Intratuin, nu thuiswerken nog steeds de norm is en planten met hun luchtzuiverende werking een gezond (werk)klimaat creëren in huis. 
Foto: Intratuin/Louis Lemaire

Een kamerplant eerst even testen voor je hem in huis haalt? Vanaf deze week kan dat. Via een speciale tool in de Intratuin app. Het tuincentrum lanceert in samenwerking met het Nederlandse AR softwarebedrijf Configwise, een een tool waarmee gebruikers grote kamerplanten virtueel in hun woon-, werk- of slaapkamer kunnen plaatsen.

De functie helpt consumenten bij het maken van de juiste keuze bij aankoop van grote kamerplanten en moedigt hen daarmee aan om meer groen in huis te halen. En dat is belangrijk vindt Intratuin, nu thuiswerken nog steeds de norm is en planten met hun luchtzuiverende werking een gezond (werk)klimaat creëren in huis. 

Miskopen

Gebruikers kunnen vijftig verschillende kamerplanten in 3D uitproberen. De klant richt de camera op de ruimte waar hij of zij een plant wil plaatsen, kiest één van de kamerplanten en plaatst de plant virtueel in huis. 'Door virtuele planten in je huis te plaatsen, krijg je niet alleen zicht op hoe het bij de rest van je interieur staat, maar ook of het wel past. Het helpt de consument de juiste keuze te maken bij de aankoop van een plant en voorkomt zo miskopen en verspilling', zegt Elise de Bruin, Manager E-commerce & Online Marketing bij Intratuin Nederland. 

Missie

De lancering van de AR-tool is een belangrijk onderdeel van de missie van Intratuin om mensen dichter bij een groene, natuurlijke manier van leven te brengen. De Bruin: 'Met de nieuwe app-functie willen we het makkelijker maken voor mensen om meer groen in huis te halen. Juist nu we voorlopig nog aan onze huizen gebonden zijn, is groen een belangrijke toevoeging aan je interieur: de geur, de kleur en de luchtzuiverende werking van planten dragen bij aan een gezonder thuisklimaat.'

De vernieuwde Intratuin-app is vanaf volgende week te downloaden in de Google Playstore (Android) of in de App Store (iOS).

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie