KLM introduceert check voor handbagage via augmented reality

Passagiers kunnen thuis al checken of handbagage niet te groot is.

De app van KLM met AR.
KLM handbagage AR

Thuis al even checken of je handbagage niet te groot is? KLM-passagiers kunnen dit nu snel en eenvoudig met hun telefooncamera. Met behulp van augmented reality.

De KLM’s Augmented Reality (AR) handbagagecheck gebruikt een transparante, virtuele KLM-koffer, die aangeeft wat de toegestane afmetingen zijn voor handbagage aan boord. AR-technologie zorgt dat dit virtueel beeld in realiteit is te gebruiken. Hierdoor kan een passagier thuis checken of zijn handbagage de juiste maten heeft. De handbagagecheck is beschikbaar in de KLM-app voor iOS-gebruikers die een KLM-vlucht hebben geboekt.

KLM koploper met AR

In de KLM-app wordt gebruik gemaakt van de AR-technologie van Apple. KLM behoort tot de voorlopende bedrijven die de Augmentend Reality-technologie van Apple inzetten voor service.

Deze handige, nieuwe service volgt op andere succesvolle KLM AR-initiatieven, zoals de 360◦-weergave van een Dreamliner-vliegtuig in de KLM App. Met iOS11 is het vanaf nu mogelijk om het verhaal van Anthony Fokker’s Huisje 98 via Augmented Reality te ervaren. Ook heeft KLM AR in zijn huisjesapp.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie