LinkedIn introduceert stories: 'Verbinden nog nooit zo belangrijk'

Nederlandse gebruikers zijn de eerste in Europa die de stories kunnen plaatsen.

123RF

Na sociale media als Facebook en Instagram introduceert nu ook LinkedIn een Stories-functie waarmee organisaties en gebruikers foto’s of korte filmpjes kunnen delen. De berichten verdwijnen - net als bij Facebook en Instagram - automatisch na 24 uur. Nederlandse gebruikers zijn de eerste in Europa die de stories kunnen testen.

Volgens LinkedIn is de functie bedoeld om de menselijke kant van een professionele LinkedIn-pagina te belichten. 'LinkedIn Stories maakt het mogelijk om een kijkje achter de schermen te geven bij dagelijkse werkzaamheden, om inspiratiebronnen te delen, andere ondernemers een podium te geven of gewoon om kennis en praktische tips te delen.'

'Ons werkleven gaat veel verder dan de werkdag van acht uur. We vieren prestaties en projecten, we overleggen en debatteren met onze collega's en we delen hoe we aan het einde van een werkdag ontspannen. Met nieuwe beperkingen voor de manier waarop we werken als gevolg van de impact van het coronavirus, is het versterken van verbindingen nog nooit zo belangrijk geweest', schrijft LinkedIn-redacteur Pieter Cranenbroek woensdag. 

Net als op Instagram komen de Stories van LinkedIn prominent boven in de app te staan. Bij het maken van een verhaal kunnen gebruikers onder meer teksten en stickers toevoegen. 'Het is mogelijk om delen van een journalistiek stuk in video of tekst te markeren, het 'achter de schermen' van een interview te laten zien of bijvoorbeeld curiositeiten uit de verslaggeving te delen', aldus Cranenbroek. 

In februari maakte LinkedIn bekend dat er aan een Stories-functie gewerkt werd. Toen ging het om een interne test die later zou worden uitgebreid.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie