Premium

LinkedIn breidt videocampagnes en AI-tools voor B2B-marketeers uit

De uitgebreidere tools moeten B2B-marketeers helpen om meer zichtbaarheid en engagement te halen op LinkedIn.

Afbeelding: Shutterstock

LinkedIn wil B2B-marketeers meer mogelijkheden geven om hun merk beter onder de aandacht te brengen van en meer engagement te realiseren met zijn één miljard gebruikers. Het platform gaat in-stream videoreclames tonen bij content van meer journalistieke uitgevers en introduceert meer functies die leunen op artificiële intelligentie (AI) om de marketeer te helpen met zijn campagnestrategie.

Videoreclames

Het tonen van in-stream videoreclames valt onder The Wire Program, en is nu beschikbaar in alle talen op zowel mobiel als desktop voor grote adverteerders. Zij kunnen korte videoadvertenties plaatsen voor content van een selecte groep uitgevers, waaronder Forbes, Business Insider, Bloomberg, Reuters en The Wall Street Journal. De uitgevers delen mee in de advertentie-inkomsten. Adverteerders kunnen hun reclame targetten op regio's, maar bij de start (vandaag, 5 juni) is het nog niet mogelijk om te targetten op EU-gebruikers.

LinkedIn ziet momentum voor meer videoreclames omdat gebruikers video omarmen. Het aantal video-uploads op het platform ligt 45 procent hoger ten opzichte van vorig jaar, meldt LinkedIn. 

Meer AI-functies

De B2B-marketeer krijgt ook toegang tot Accelerate, een set AI-tools die helpt om efficiënter tot LinkedIn-campagnes te komen. Accelerate dient als een AI-assistent die helpt bij het creëren van een campagne en biedt een integratie met Microsoft Designer om marketinguitingen te bewerken. LinkedIn meldt daarnaast: 'Accelerate gebruikt AI om merken te helpen hun data, zoals klantenlijsten of conversies, samen te brengen met LinkedIn's platformdata om mensen te vinden die eerder geneigd zijn om actie te ondernemen met hun advertentiecampagne.'

LinkedIn claimt op basis van eigen onderzoek dat adverteerders met behulp van Accelerate 15 procent efficiënter werken en een 52 procent lagere cost per action (CPA) noteren ten opzichte van 'klassieke campagnes'.

'CMO's omarmen AI'

Naast nieuwe marketingfuncties presenteert LinkedIn, dat onderdeel is van Microsoft, ook een eigen onderzoek dat is uitgevoerd door Ipsos. Het bureau ondervroeg wereldwijd meer dan tweeduizend senior B2B-marketeers, waaronder 448 CMO's. Uit het onderzoek blijkt dat liefst twee op de drie respondenten al gebruikmaakt van generatieve AI (GenAI), met name om hun productiviteit te verhogen (40 procent), contentcreatie te versnellen (39 procent) en meer kostenefficiëntie te creëren (30 procent). 

LinkedIn zegt daarnaast dat artificial intelligence de snelst groeiende digitale vaardigheid voor CMO's is, kijkend naar vaardigheden die CMO's het afgelopen jaar aan hun profiel hebben toegevoegd. Wereldwijd noteert LinkedIn een toename van 142 keer van gebruikers die AI-vaardigheden aan hun profiel hebben toegevoegd. Marketeers lopen voorop in deze lijst.

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie