Premium

'Netflix overweegt reclames te plaatsen in zijn videogames'

Advertenties plaatsen in zijn games is één van de opties die op tafel ligt om meer te verdienen aan de gamingtak, schrijft een krant.

Afbeelding: Shutterstock

Netflix overweegt reclames toe te voegen aan zijn mobiele games, die alleen speelbaar zijn met een Netflix-abonnement. De games zijn nu nog advertentievrij en zonder meerprijs voor abonnees. Het techbedrijf discussieert op dit moment over hoe het de komende maanden wil groeien in gaming én meer geld aan die investeringen kan verdienen, schrijft onder meer The Wall Street Journal.

Volgens de krant hoort het discussiëren over verdienmodellen en andere strategische keuzes bij de cultuur van Netflix en staat het niet vast dát de games reclames krijgen. Wel zou Netflix op zoek zijn naar een of meerdere manieren om op lange termijn geld te verdienen aan zijn games. 

Een miljard dollar

Wie betaalt voor Netflix, kan enkele tientallen games spelen op zijn smartphone of tablet. Die games zijn soms ontwikkeld door Netflix zelf en in andere gevallen aangekocht van ontwikkelaars. Omdat de games zonder meerprijs komen, geen reclames tonen en geen in-app-aankopen aanbieden, legt Netflix al sinds de start in gaming in 2021 geld toe op het initiatief. Inmiddels is er ongeveer een miljard dollar uitgegeven, zo hebben analisten becijferd. Ter vergelijking: Netflix geeft jaarlijks zo'n zeventien miljard dollar uit aan videocontent voor zijn streamingsdienst. 

De streamingreus meldt zelf niet hoeveel abonnees inmiddels bijbehorende games spelen. De onafhankelijke partij Apptopia claimde in oktober dat minder dan één procent van de Netflix-abonnees dagelijks een spelletje in de app speelt. Netflix heeft wereldwijd meer dan tweehonderd miljoen abonnees.

Lange termijn

Netflix heeft meermaals tegenover investeerders kenbaar gemaakt dat de investeringen in gaming zich op de lange termijn moeten uitbetalen. Om te groeien, wil het bedrijf meer games maken. Er staan dan ook tientallen - hoge - gamingvacatures uit, waaronder die voor een director om de ontwikkeling van Netflix eerste big budget game te leiden. Zo'n game kost doorgaans honderden miljoenen euro's om te maken, en verschijnt daarom tegen een adviesprijs van tientallen euro's voor de computer en gamingconsoles van bijvoorbeeld Microsoft en Sony. Welke plannen Netflix heeft met zijn eerste grote game, is nog onduidelijk.

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie