Ook Meta lanceert eigen, gratis AI-beeldengenerator

De slimme software die beelden genereert, is in eerste instantie alleen te gebruiken in de Verenigde Staten.

Een demo van Meta AI
Afbeelding: Meta

Meta, het bedrijf achter onder meer Facebook, Instagram en WhatsApp, lanceert eigen slimme software die afbeeldingen genereert op basis van tekstinput. De beeldengenerator heet Imagine with Meta AI en doet qua werking denken aan bekende software als Midjourney, Stable Diffusion en DALL-E-3, maar leunt voor zijn functionaliteit op Meta's eigen Emu-techniek. 

1,1 miljard foto's

Emu is het image foundation model van Meta, dat getraind is in het omzetten van tekstuele input naar nieuwe, niet bestaande afbeeldingen. De AI-beeldgenerator is getraind met meer dan 1,1 miljard foto's van Instagram en Facebook. Deze foto's zijn publiekelijk beschikbaar, benadrukt Meta. Instagram- en Facebook-gebruikers die foto's privé gedeeld hebben, hoeven volgens de techreus niet bang te zijn dat hun foto's gebruikt zijn om Emu te voeden. Wat overigens niet wil zeggen dat dit in de toekomst zo blijft; Meta kan immers zijn algemene voorwaarden aanpassen. 

Imagine with Meta AI is vooralsnog alleen beschikbaar in de Verenigde Staten via een webinterface. De dienst is gratis, maar laat je niet oneindig afbeeldingen genereren. Het is niet duidelijk of en zo ja wanneer Imagine with Meta AI in Europa beschikbaar komt. 

Gemiddeld

Techwebsite Ars Technica heeft Imagine with Meta AI direct aan een test onderworpen en verschillende soorten afbeeldingen laten genereren. Volgens de website scoort Meta's dienst gemiddeld in vergelijking met Stable Diffusion, DALL-E-3 en Midjourney. Die laatste creëert meer levensechte afbeeldingen, waar DALL-E-3 volgens de website beter raad weet met complexe tekstuele input (prompts). 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie