Ook Veloretti stapt in e-bikemarkt 

Eerste elektrische fietsen van het Amsterdamse merk gepresenteerd met CG-animatie-teaser.

Veloretti women
Ambassadors

Amsterdams fietsenmerk Veloretti stapt in de e-bike-markt met de presentatie van Ace voor mannen en Ivy voor vrouwen. Het merk zegt dat de nieuwe ontwerpen een hommage zijn aan de rijke geschiedenis van de Europese fietscultuur: ‘de fietsen zijn klassiek en passen tegelijkertijd in het jonge diverse leven van de doelgroep'.

De introductie wordt opgeluisterd met een campagne eind deze maand. Als teaser lanceert het merk nu alvast een CG-animatie, ontwikkeld door Ambassadors, die het zogenoemde cutting-edge design van de handgemaakte Veloretti-fietsen moet duiden. De aankomende campagne krijgt de naam: It’s on.

Onderscheidend

Veloretti zegt dat de positionering van de e-bikes van het merk anders zal zijn dan die van de concurrentie: die het elektrische fietsen-aanbod vaak richt op een mannelijke doelgroep die interesse heeft in high-tech en ‘gadgets’. 

'The next big thing’

Ferry Zonder, oprichter van Veloretti zegt dat de nieuwe e-bike-modellen passen in het onderscheidende en de tijdloze ontwerpen waar het merk bekend om staat. ‘Onze e-bikes zijn uitgerust met alle nodige toepassingen om ‘the next big thing’ te worden in het woon-werkverkeer in de steden. Ambassadors begreep onze visie volledig en het ontwikkelde een identiteit en bijbehorende campagne die passen bij ons merk en de nieuwe e-bikes: slim, stijlvol en speels.’

De CG-teaser

Veloretti | It’s On

'Open brief’

Justin Blyth, global head of creative bij Ambassadors vertelt dat het Veloretti-project zijn eerste was sinds zijn aantreden bij het bureau en direct kansen bood. ‘We kregen een open ‘brief’ die ons de kans bood om te excelleren buiten onze standaard expertises, zoals het ontwikkelen van websites, digitale in-winkel ‘experiences’ en social ‘experiences’. Gedurende de productie van de CG-animatie kregen we telkens verschillende onderdelen van de fiets geleverd om CAD's te ontwikkelen en dit is het eerste vloeiende resultaat.'

Geïnteresseerden in de e-bikes kunnen zich op de site van Veloretti aanmelden voor updates. 

Lees ook: 

Credits:

Productie: Ambassadors
Creative Director: Justin Blyth
Copywriter: Asli Zeren
Art Director: Jurriën Boogert
Producer: Carolina van Vugt, Arjan Eekels
Sound Producer: Zoë de Regt
Artist Manager: Marissa Zandvliet
3D Supervisor: Dimos Hadjisavvas
3D Animation: Nick Groeneveld
3D Artists: Robin van As, Ralph Meijer, Charlotte Vallet, Jeroen Hoolmans, Jeroen Cloosterman
Compositing: Micha de Graaf
Layout & Storyboard: Jurrien Boogert, Rachelle Slingerland
Sound Designer: Rens Pluijm
Composers: Sebastiaan Roestenburg, Wessel-Jan van Zijderveld

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie