'Het grootste schoolfeest ooit' is bij te wonen via TikTok en YouTube

Een interactieve liveshow met Snelle, Pjotr, Edson da Graça, Lieke Hammink en 16.000 leerlingen en studenten.

Wellantcollege, een onderwijsinstelling met 29 vmbo en mbo-scholen, wil het bijzondere schooljaar in stijl afsluiten. Leerlingen moesten het doen met digitale lessen, toetsen en tentamens, maar zonder schoolfeesten. Samen met creatief bureau SOCIAL.INC verplaatst de onderwijsinstelling het schoolfeest daarom naar YouTube, TikTok en Zoom. Iedereen is uitgenodigd.

Advertentie
advertisement

'Met een knalfeest de vakantie in'

Aanstaande dinsdag om 20:00 uur opent het Wellant YouTube kanaal zijn virtuele deuren. De host van de avond is comedian en tv-presentator Edson da Graça. Vanuit de studio verwelkomt Edson de bezoekers en gaat hij via de YouTube chat en een virtuele ‘Green Room’ in gesprek met 16.000 leerlingen en 2.000 medewerkers. Samen blikken ze terug op een bewogen schooljaar met een hoop memorabele momenten en bijzondere karakters. Ook de zomervakantie en de toekomstplannen van de geslaagden krijgen natuurlijk een plekje.

Da Graça: 'Als voormalig mbo-docent kan ik me nog goed herinneren hoe speciaal de laatste weken van het schooljaar waren. Samen in spanning voor de cijferlijsten, boeken inleveren, zwaaien naar de conciërge en natuurlijk met een knalfeest de vakantie in. Dat laatste, daar gaan we voor. WELLANT LIVE wordt misschien wel ‘better than the original’!'

'Als creatief bureau hebben we de coronacrisis aangegrepen om met onze klanten te zoeken naar mogelijkheden om écht waarde toe te voegen. In geval van Wellantcollege was dat, een heel raar schooljaar episch afsluiten met iets wat enkel deze corona-zomer kan en past: een digitaal schoolfeest dus, waarbij je live verbonden bent en meedoet. Geweldig dat we met dit team een megaproductie uit de grond stampen in zo’n korte tijd', zegt Sanne Heerink, Strategy Director SOCIAL.INC. 

De avond zit vol optredens en live TikTok actie. Muzikanten Snelle en Pjotr gaan samen met TikTokker Lieke Hammink de boel op virtuele stelten zetten. De pre-party is inmiddels al losgebarsten op TikTok. Wellantcollege lanceerde samen met bekende TikTok creators een #ChooseYourCharacter Schoolfeest Challenge. De sfeer zit er goed in. Bekijk hier de eerste inzendingen.

Wil jij het grootste digitale schoolfeest van Nederland ook meemaken? Tune in op dinsdag 30 juni, om 20:00 uur via deze link.

Opdrachtgever: Wellantcollege  

Strategie, concept en creatie: SOCIAL.INC

Productie livestream: Bruut.Amsterdam

Plaats als eerste een reactie

Advertentie