Spotify en Netflix slaan de handen ineen voor exclusieve content

Een speciale Netflix-pagina biedt alle muziek uit de streamingsdienst, aangevuld met bonusmateriaal en een quiz.

Spotify

Spotify en Netflix hebben de handen ineengeslagen om Spotify-luisteraars toegang te geven tot alle muziek uit bekende Netflix-series en -films. Vandaag verschijnt de zogeheten Netflix hub op Spotify, die toegankelijk is voor zowel betalende als gratis Spotify-abonnees. Zij krijgen ook toegang tot extra, exclusieve muziek en kunnen een speciale quiz doen rondom de serie La Casa De Papel.

Audio-extra's, podcasts en quiz

De Netflix hub bevat officiële playlists van Netflix-series en -films op één plek, samengesteld door Spotify. De streamingsdienst zegt dit te hebben gedaan omdat het merkte dat luisteraars - bij gebrek aan officiële playlists - massaal eigen playlists maakten. De hub heeft ook aparte playlists met Netflix-soundtracks, bijvoorbeeld van de nieuwe film Red Notice en de serie Squid Game. 

Op de pagina zijn ook Netflix's officiële podcasts op een rijtje geplaatst - die al via Spotify te beluisteren waren. Spotify zegt een 'verbeterde albumervaring' te bieden rondom de nieuwe Netflix-film The harder they fall. Het gaat om een kijkje achter de schermen bij de totstandkoming van de soundtrack van de film.

De Netflix hub bevat daarnaast een quiz in het thema van La Casa De Papel. De Spotify-luisteraar zou er via het beantwoorden van vragen achterkomen op welk karakter uit de serie hij of zij lijkt en krijgt daar een passende soundtrack bij te horen.

Spotify Netflix hub
Spotify

Nederland

Opvallend is dat Spotify in zijn aankondigingsbericht schrijft dat de Netflix hub werkt in een handvol landen waar Nederland niet bij zit. De redactie van Adformatie kan de hub echter bekijken en de content afspelen. Enkel de speciale La Casa De Papel-pagina werkt op moment van schrijven niet, al heeft een Amerikaanse redacteur van The Verge hier ook last van.

Spotify had al een Disney hub

Spotify heeft al sinds 2019 een hub rondom Disney. Deze pagina schotelt de Spotify-luisteraar in bepaalde landen podcasts van Disney, soundtracks en playlists voor. In Nederland lijken de Disney-podcasts niet beschikbaar.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie