TikTok heeft meer dan één miljard maandelijkse gebruikers

Chinese video-app heeft slechts een paar jaar nodig gehad om de miljard-mijlpaal te bereiken.

De video-app TikTok heeft meer dan één miljard gebruikers die minstens één keer per maand inloggen. Dat meldt het moederbedrijf van TikTok. Voor deze mijlpaal had de app slechts een paar jaar nodig. De groei versnelde afgelopen jaar door de coronapandemie. Ten opzichte van juli 2020 kent TikTok een groei van 45 procent.

TikTok is in 2017 uitgebracht in een beperkt aantal landen en verscheen na een fusie met een concurrerende app in 2018 in alle landen.Het aantal app-downloads ligt ver boven de twee miljard, volgens sommige marktonderzoekers zelfs boven de drie miljard. Dit betekent dat relatief veel mensen de app niet tot maximaal één keer per maand gebruiken. 

Advertentie
advertisement

Kleine club van één miljard

TikTok voegt zich in een exclusief rijtje socialemediadiensten met meer dan één miljard gebruikers, met als bekendste Facebook, Instagram, WhatsApp en YouTube. Facebook en YouTube deden er allen acht jaar over om één miljard gebruikers te halen, schrijft Forbes. TikTok is dat in vijf jaar gelukt. Snapchat en Twitter zijn nog steeds (langzaam) op weg naar één miljard gebruikers.

TikTok onder vuur

Het Chinese ByteDance, eigenaar van TikTok, zou achter de schermen zou werken aan een beursgang die 425 miljard dollar zou kunnen opleveren. Het enorme techbedrijf ligt onder het vergrootglas van de Amerikaanse overheid, die onderzoekt of TikTok gevoelige gebruikersgegevens doorspeelt aan China. 

Ook in Nederland ligt TikTok onder vuur. De Consumentenbond en Stichting Take Back Your Privacy hebben in augustus een rechtszaak tegen TikTok aangespannen. De organisaties vinden dat de video-app de privacy van minderjarige gebruikers schendt en eisen 2 miljard euro schadevergoeding voor de slachtoffers.

TikTok heeft nog niet gereageerd op de rechtszaak. In de Verenigde Staten heeft het bedrijf wel geschikt in tientallen privacyrechtszaken, waar het totaal bijna honderd miljoen dollar aan kwijt was.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie