Twitter is akkoord met overnamebod van Elon Musk

Musk wil het socialmediaplatform kopen voor omgerekend 41 miljard euro. Sommige adverteerders vrezen dat Twitter minder aantrekkelijk wordt.

Corevette

De directie van Twitter is akkoord met het overnamevoorstel van Elon Musk, die eerder deze maand aankondigde dat hij het socialmediaplatform wil overnemen voor omgerekend 41 miljard euro. De instemming van Twitter maakt de weg vrij om het bedrijf van de beurs te halen. Overheidstoezichthouders moeten wel nog akkoord geven voor de overname. Twitter verwacht de overname nog dit jaar af te ronden. 

Adverteerders zijn bezorgd

Musk - de rijkste persoon ter wereld - koopt Twitter met privémiddelen en dus niet met financiële middelen uit zijn ondernemingen als Tesla of SpaceX. Door Twitter te privatiseren, wil Musk de 'volledige potentie' van het socialmediaplatform benutten en er een bastion voor de vrijheid van meningsuiting van maken. En die oproep leidt tot zorgen onder een deel van de adverteerders. Zij zijn bang dat Musk, zelf een fervent Twitter-gebruiker met 84 miljoen volgers, de moderatiegrenzen gaat verruimen en zo de vrijheid van meningsuiting wil vergroten. 

Sommige merken zijn bang dat de voorgestelde verruimingen Twitter minder geschikt zullen maken als advertentieplatform. Twitter heeft nu een hoge brand safety-reputatie, waar het bedrijf achter de schermen ook hard aan werkt. In gesprek met Adformatie noemde Twitters advertentietopman Barry Collins brand safety 'cruciaal' voor Twitter.

Onrust onder Twitter-personeel

Ook een deel van het Twitter-personeel is ongerust over Musks bemoeienis, schreef Reuters eerder deze maand. De miljardair werd begin april plotseling de grootste aandeelhouder in het bedrijf en tweette vervolgens kritische voorstellen over Twitters moderatiebeleid en verdienmodellen omtrent advertenties en betalende gebruikers. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie