Musk zaait onrust, Twitter waarschuwt voor 'toekomstige afleidingen'

Musk hintte in zijn eerste week als grootste Twitter-aandeelhouder op grote veranderingen. Nu wil hij toch niet in de raad van bestuur.

Corevette

Een week nadat Elon Musk negen procent van de Twitter-aandelen kocht, slaat hij het aanbod af om plaats te nemen in de raad van bestuur van het socialmediaplatform. Dat besluit lijkt abrupt, want op de Twitter-website stond Musk al als lid van de raad van bestuur. Dat schrijft onder meer Reuters

Twitter-ceo Parag Agrawal schrijft op de Twitter-website dat de raad van bestuur 'veel discussies' gevoerd heeft met Musk. 'Ik geloof dat dit voor het beste is', voegt Agrawal eraan toe. 'Er zullen veel afleidingen in de toekomst zijn, maar onze doelen en prioriteiten blijven onveranderd.' 

Advertentie
advertisement

Onrustige week

Waarom Musk opeens toch niet in de raad van bestuur wil plaatsnemen, is onduidelijk. Musk en Agrawal geven geen toelichting.  

In de afgelopen dagen stuurde Musk, de rijkste persoon ter wereld, opmerkelijke tweets naar zijn 81 miljoen volgers. Zo stelde hij de vraag of Twitter de 'w' niet beter uit de naam zou kunnen halen en suggereerde hij om het Twitter-hoofdkantoor om te bouwen tot een daklozenopvang. Die tweet kreeg steun van Jeff Bezos. De Amazon-oprichter opperde het idee om het hoofdkantoor deels te veranderen in een daklozenopvang. 

In de dagen ervoor plaatste Musk kritische tweets over het moderatiebeleid van Twitter, het schrappen van advertenties voor betalende gebruikers en een prijsverlaging van Twitters betaalde abonnement. Dergelijke tweets leidden tot onrust onder een deel van het Twitter-personeel, schrijft Reuters op basis van anonieme bronnen. 

Volledige overname blijft mogelijk

Musk kan ook als aandeelhouder - buiten de bestuurskamer om - invloed uitoefenen op de strategie van Twitter. Verschillende analisten houden de optie open dat Musk Twitter compleet wil kopen. De beurswaarde van Twitter is zo'n dertig miljard euro. Musks vermogen is zo'n 250 miljard euro. 

Advertentie