Twitter bestrijdt 'misinformatie' over stemmen per post

Het beleid van Twitter zal onder meer bestaan uit 'het benadrukken van correcte informatie over alle mogelijkheden om te stemmen.

Twitter verscherpt zijn regels over informatie die beweringen over stemmen per post bevatten. Twitter doet dat met het oog op de Amerikaanse presidentsverkiezingen op 3 november. Als gevolg van de coronapandemie zullen veel Amerikanen naar verwachting per post hun stem uitbrengen. President Donald Trump stelt dat stemfraude daarmee in de hand wordt gewerkt, waar volgens zijn critici geen bewijs voor is.

Advertentie
advertisement

Het beleid van Twitter zal onder meer bestaan uit 'het benadrukken van correcte informatie over alle beschikbare mogelijkheden om te stemmen, inclusief stemmen per post en vroegtijdig stemmen'. 'In aanloop van de Amerikaanse verkiezingen van 2020, zijn wij erop gericht elke stemgerechtigde persoon in staat te stellen zich te registreren en te stemmen door middel van partnerschappen, tools en nieuw beleid', aldus Jessica Herrera-Flanigan, die over het publieksbeleid van Twitter in Noord- en Zuid-Amerika gaat.

 

Maatschappelijk integriteitsbeleid

De eerste maatregelen worden volgende maand uitgerold. Twitter zegt dat het onderzoekt hoe het "maatschappelijk integriteitsbeleid" voor het aankaarten van foutieve informatie over briefstemmen en registratie kan uitbreiden.

Briefstemmen is overigens niet nieuw in de Verenigde Staten. In 2016 bracht bijna een kwart van de kiezers zijn stem uit via de post. Volgens experts zorgen de methodes en de decentrale regelgeving rond verkiezingen in de VS het erg lastig om stemfraude te plegen met briefstemmen. Eind vorige maand plaatste Facebook al eens een label met "steminformatie" bij een bericht van president Trump. In Trumps post stond, in hoofdletters, dat briefstemmen tot een "corrupte verkiezing" zou leiden.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Wordt lid van Adformatie!

Wordt lid van Adformatie → Login →
Advertentie