Zuckerberg in gesprek met burgerrechtenorganisaties

Zuckerberg zal in ieder geval met vertegenwoordigers van drie organisaties tegen discriminatie spreken.

123RF

Topman Mark Zuckerberg van Facebook gaat deze week in gesprek met burgerrechtenorganisaties. Zijn imperium kreeg de voorbije weken veel kritiek, omdat het te weinig zou doen om haatzaaien, racisme en nepnieuws op de platforms te bestrijden.

Zuckerberg zal in ieder geval met vertegenwoordigers van drie organisaties tegen discriminatie spreken. Het gaat om de Anti-Defamation League, die strijdt tegen antisemitisme, antiracismeorganisatie Color of Change en de burgerrechtenorganisatie NAACP. Naast de topman zullen ook operationeel directeur Sheryl Sandberg en productdirecteur Chris Cox bij de gesprekken aanwezig zijn.

Vorige week lekte uit dat Mark Zuckerberg denkt dat de adverteerders die Facebook boycotten "snel genoeg terugkomen" en dat de gemiste inkomsten slechts "een paar procent van de omzet vertegenwoordigen". Volgens een woordvoerder van Facebook maakt het bedrijf niet onder druk beleidswijzigingen, maar doen ze dat alleen op basis van hun eigen principes.

Boycot

Facebook moest het van alle bedrijven op sociale media het meest ontgelden bij organisaties die strijden tegen racisme. Ze nemen het de techgigant kwalijk dat berichten die oproepen tot geweld tegen Black Lives Matter-demonstranten niet worden verwijderd en roepen op tot een boycot van het bedrijf. De protesten tegen racisme in de Verenigde Staten kregen de voorbije weken juist veel navolging, na woede over de dood van een zwarte arrestant door politiegeweld.

Een steeds grotere groep bedrijven en merken kondigde aan voorlopig niet meer te adverteren op Facebook of dochteronderneming Instagram. Onder andere het Brits-Nederlandse Unilever, Coca-Cola, Starbucks en Pepsico gingen tot zo'n boycot over.

(ANP/Adformatie)

Lees ook: Boycot Facebook voelt als revolutie, maar lijkt gedoemd te mislukken, stellen experts

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie