Anne Frank Stichting lanceert AR-app met campagne: The Bookcase for Tolerance

Onder het motto #DontHateEducate wil de stichting intolerantie en discriminatie met hulp van persoonlijke verhalen tegengaan. 

Anne Frank Stichting presenteert AR-app en campagne in kader van de Internationale dag voor Tolerantie

De Anne Frank Stichting lanceerde afgelopen dinsdag, op de Unesco International Day for Tolerance, The Bookcase for Tolerance. Een app met bijbehorende campagne die het verhaal vertelt van Anne Frank en van vier jongvolwassenen die vandaag de dag te maken hebben met antisemitisme, racisme en discriminatie in de Nederlandse samenleving. 

Volgens de Anne Frank Stichting stijgt het aantal meldingen van discriminatie en antisemitische incidenten de laatste jaren. Onder het motto #DontHateEducate wil de stichting intolerantie en discriminatie met hulp van persoonlijke verhalen tegengaan. 

De applicatie en de campagne zijn belangeloos ontwikkeld door Innocean Berlin, Hagens PR, Media.Monks, Massive Music, Johan Kramer, Ted Alkemade, Yvette de Witt en Sven Shrader

 Anne Frank Stichting presenteert AR-app en campagne in kader van de Internationale dag voor Tolerantie
Anne Frank Stichting presenteert AR-app en campagne in kader van de Internationale dag voor Tolerantie

Persoonlijke verhalen

De Anne Frank Stichting legt uit dat The Bookcase for Tolerance-app het mogelijk maakt om in Augmented Reality de kamer van Anne Frank en die van hoofdpersonen Dalit, Mees, Kuei en Majd te bekijken.

De verhalen over intolerantie en discriminatie van de hoofdpersonen zijn divers; Dalit heeft in het dagelijks leven te maken met antisemitisme. Mees wordt als transgender niet altijd geaccepteerd voor wie hij is. Kuei wordt als zwarte vrouw gediscrimineerd om haar huidskleur. En Majd loopt als vluchteling in Nederland tegen vooroordelen aan. 

Zij nemen de ‘bezoekers’ mee in hun wereld en vertellen over hun leven, strubbelingen en hun blik op de toekomst. 

Dalit, Mees, Kuei en Majd nemen de ‘bezoekers’ mee in hun wereld, in het Anne Frank Huis

Herinneren

Ronald Leopold, algemeen directeur Anne Frank Stichting refereert aan het beroemde dagboek: “Laat me mezelf zijn’ en ‘Eens zal deze verschrikkelijke oorlog toch wel aflopen, eens zullen wij toch weer mensen en niet alleen Joden zijn!‘, schrijft Anne Frank. De boekenkast, die de ingang van het Achterhuis verbergt ze zat ondergedoken, herinnert ons eraan waar vooroordelen en discriminatie toe kunnen leiden.'

Groeiende intolerantie

De Anne Frank Stichting wil Annes levensverhaal en haar werk wereldwijd onder de aandacht brengen, mede ter bezinning op de gevaren van antisemitisme, racisme en discriminatie en het belang van vrijheid, gelijke rechten en democratie. Anno 2021 is dat nog steeds hard nodig, stelt de stichting.

Zo zou de politie in 2020 ongeveer 12 procent meer discriminatie-incidenten in Nederland hebben geregistreerd ten opzichte van het jaar ervoor blijkt uit het rapport Discriminatiecijfers in 2020

Anne Frank | Anne Frank House - The Bookcase for Tolerance

The Bookcase for Tolerance

Anne Franks kamer is met de app voor het allereerst in Augmented Reality te zien. De verhalen en de video’s zijn volledig Engelstalig om de app voor mensen wereldwijd toegankelijk te maken. The Bookcase for Tolerance is beschikbaar voor iOS in de App Store en voor Android in de Google Play Store. 

Lees ook: ‘Dat we verschillen mag omarmd worden’

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie