BBC investeert 100 miljoen in diversiteit, stelt ook quotum in

BBC-directeur Tony Hall stelt dat hij door de actualiteit het tempo om de zender diverser te maken, wilde opschroeven.

De BBC gaat de komende drie jaar 100 miljoen pond, omgerekend ruim 110 miljoen euro, investeren in de ontwikkeling van een inclusieve programmering. Dat heeft de Britse omroep maandag laten weten. De zender wil dat de verhalen, de productieteams inschakelen en productiehuizen diverser worden. Nieuwe content van de BBC moet aan minimaal twee van drie bovenstaande eisen voldoen.

Ook geldt er vanaf april 2021 een diversiteitsquotum. Dat houdt in dat alle nieuwe zendercommissies dan voor minimaal 20 procent uit niet-witte mensen moeten bestaan. BBC-directeur Tony Hall stelt dat hij door de actualiteit het tempo om de zender diverser te maken, wilde opschroeven. 'De gevoelloze moord op George Floyd heeft een diepe indruk op ons allemaal gemaakt. We vroegen ons af wat we nog meer kunnen doen om racisme te bestrijden en onze organisatie en onze maatschappij als geheel inclusief te maken. Dit is ons antwoord. Dit verandert wát we maken en wíe het maakt.'

Ook Adidas liet weten een diversiteitsquotum in te stellen. Het sportmerk gaat meer zwarte en Latijns-Amerikaanse werknemers aannemen in de VS, als reactie op de protesten van de Black Lives Matter-beweging. Minimaal een derde van de nieuwe werknemers van het bedrijf moet zwart zijn of van Latijns-Amerikaanse afkomst zijn.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie