Organisatoren evenementen vinden Rotterdam Ahoy beste locatie voor Songfestival

Onderzoek onder eventmanagers wat de beste plek is voor het Eurovisie Songfestival 2020 in Nederland.

Waar moet Nederland het Eurovisie Songfestival 2020 organiseren? Het Genootschap voor Eventmanagers legde deze zijn achterban voor, allemaal kenners van hoe je een evenement organiseert. Could I have your votes please? De top-8:

  1. Ahoy Rotterdam (40%)
  2. MECC Maastricht (16%)
  3. Ziggo Dome Amsterdam (14%)
  4. Johan Cruijff ArenA Amsterdam (10%)
  5. World Forum Den Haag (10%)
  6. RAI Amsterdam (6%)
  7. Utrecht, Jaarbeurs (2%)
  8. Brabanthallen Den Bosch (2%)

Rotterdam Ahoy geldt voor een groot aantal eventmanagers als dé locatie voor het Eurovisie Songfestival 2020. Het is groot genoeg, heeft ervaring met grote events, een goede akoestiek en vooral veel extra ruimte om het hele ‘songfestival-circus’ te huisvesten. Want dat vraagt nogal wat; er moeten side-events worden gehouden, greenrooms ingericht en de plekken voor de internationale pers. Voorwaarde is wel dat Ahoy op tijd gereed moet zijn met de verbouwing die hier in februari is gestart, maar de voorstanders van Ahoy hebben daar alle vertrouwen in.

De eventmanagers waren sowieso positief over Rotterdam als volgende songfestivallocatie. De stad is ‘booming, hip & happening, no-nonsense, the living melting pot en steeds meer the-place-to-be internationaal gezien’, zo luidden de commentaren. Als grote voordelen werden genoemd: grote bereikbaarheid, goede infrastructuur, beschikt over een eigen vliegveld en ligt ook dichtbij Schiphol, een ruim aanbod aan hotels.

Advertentie
advertisement

Reacties:

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie