Podcast van de week: ‘A Winning Mindset: Lessons From The Paralympics'

Audio agency Airborne kiest de podcast van de week. Onderscheidende audioproducties van adverteerders waar de consument naar wil luisteren.

Podcast van de week: ‘The mindset of a winner ‘Lessons from the paralympics'
Allianz

De podcast van deze week gaat over personen die doorzetten en dan vooral wat er van hen geleerd kan worden.  In de podcast ‘The Mindset of a Winner: Lessons from the Paralympics’ vertellen paralympische sporters over hun ervaringen. De productie is meerdere keren genomineerd, onder meer bij de Webby Awards.

Barrières slechten

De podcast wordt aangeboden door Allianz, de grootste sponsor van de Paralympische Spelen. Met de sponsoring wil Allianz zich inzetten voor een inclusieve samenleving. De podcast levert vooral bijzondere en indrukwekkende verhalen op van sporters die misschien wel drie keer zo hard hebben moeten werken dan ‘gewone’ sporters. Vaak hebben ze allerlei barrières moeten overwinnen om een medaille te kunnen veroveren. En daar kunnen veel lessen uit worden getrokken, zo maakt de podcast duidelijk.  

Indruk

De host, Andy Stevenson, kan zelf ook aardig meepraten over de Paralympische Spelen. Hij heeft zelf een kunstbeen en kan zich vaak goed inleven in de atleten. De reporter presenteert sinds 2012 de Paralympische Spelen voor BBC en Channel 4. In de afleveringen haalt hij geregeld de grootse prestaties van de sporters aan: momenten die op hem zelf ook grote indruk maakten.  

Goud

De meest recent aflvering gaat over de paralympisch schermer Bebe Vio. Zij vertelt dat op 11-jarige leeftijd haar beide armen en onderbenen geamputeerd moesten worden door een wrede ziekte. 97 procent van dit soort gevallen overleeft  dit niet. Als ze daarna met protheses door het leven moet, wordt ze vaak nagekeken, met grote onzekerheid tot gevolg. Maar uiteindelijk leert ze leven met haar handicap en gaat ze, ondanks al haar beperkingen, schermen. Het brengt haar uiteindelijk op het hoogste podium voor paralympische sporters: ze verovert een gouden medaille. Vanwege haar doorzettingsvermogen krijgt ze de bijnaam ‘The rising phoenix’, waar ook een documentaire over is gemaakt die te zien is op Netflix.

De Podcast van de week is hier te luisteren: The mindset of a winner: lessons from the paralympics

Luister ook de eerdere afleveringen van Podcast van de Week: ‘Tell me why’ van American Airlines, Chompers van Oral B en Hypnopolis van BMW

Masterclass over podcasting

Om goed uit te leggen welk ambacht er komt kijken bij het vertellen van merkverhalen in audio, ontwikkelde Airborne een masterclass over storytelling podcasts. In deze 2-delige podcast doorloopt creative director Marvin Jacobs het gehele productieproces, van research tot sounddesign. Luister de masterclass hier​. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie