Albert Heijn wordt gezonde levensstijl-coach

De supermarktketen lanceert een gratis app die gebruikers moet helpen in te zien hoe leuk, lekker en gemakkelijk gezond leven kan zijn.

Albert Heijn lanceert FoodFirst Leefstijlcoach-app

Albert Heijn lanceert de FoodFirst Leefstijlcoach-app. Hiermee wil de supermarkt klanten op een positieve manier helpen om beter te eten, meer te bewegen, goed te ontspannen en lekkerder te slapen. 

De coachings-app is gratis en biedt volgens AH, advies, inspiratie, relevante gezondheidschallenges, video's en beweeg-, voeding- en meditatieschema's met als basis: gezond eten. Daarnaast zegt het merk dat er ervaren coaches klaar staan om deelnemers te helpen die gezonde leefstijl aan te houden.

Advies op maat

Albert Heijn legt uit dat de app is ontwikkeld in samenwerking met verschillende experts, waaronder artsen, koks, diëtisten, sportcoaches en gedragswetenschappers.

Omdat ieder mens anders in elkaar zit, andere doelen en voorkeuren heeft qua levensstijl, belooft de supermarktketen deelnemers advies en schema's op maat aan te bieden. Zo moet een gezonde levensstijl leuk, lekker, gemakkelijk en relevant worden voor iedere deelnemer.

Uitdagingen

Het zogenoemde 'challenges’-onderdeel in de app is volgens de Zaanse grootgrutter is een voorname toepassing die deelnemers uitdaagt op het gebied van eten, slapen, bewegen en ontspannen.

‘Een challenge is een kort, motiverend veranderprogramma dat meestal zo'n twee weken duurt. Elke dag krijgen deelnemers een korte opdracht om op te focussen. Bij de challenges rond voeding ontvangen deelnemers iedere dag een recept.’

Volhouden

Ceo Marit van Egmond van Albert Heijn wil een gezonde leefstijl toegankelijk maken voor iedereen:

‘Een gezonde leefstijl geeft je veel energie en helpt je om je elke dag lekker in je vel te voelen. Maar gezonde keuzes maken en volhouden is best lastig.’ De app helpt volgens haar om de aangepaste levensstijl ook echt vol te houden. 

Lees ook: Team Groente van Knorr moet Nederland inspireren meer groente en minder vlees te eten

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie