Artsen bieden rokers in campagnefilm hulp aan 'voor als ze kanker krijgen'

Nieuwe anti-rookfilm van Wefilm op Wereld Niet-Rokendag

Artsen bieden rokers hun hulp aan.
Screenshot Film Wefilm

Op Wereld-Niet-Rokendag slaan zeven Nederlandse artsen donderdag alarm in een open brief aan collega’s en vragen ze hen meer verantwoordelijkheid te nemen tegen roken.

De artsen maakten samen met Wefilm die een korte film, waarin ze de straat op gaan om rokers aan te spreken en hulp te bieden. De film is vanaf vandaag als voorfilm in alle Nederlandse bioscopen te zien.

Open brief

In de open brief roepen de artsen hun collega’s op zich zowel binnen als buiten de spreekkamer actiever in te zetten tegen roken: 'We benadelen de patiënt als we het roken en de gevolgen niet bespreken. Help voorkomen dat kinderen gaan roken en bied je rokende patiënten hulp aan bij het stoppen of verwijs door. Doe dit zo vaak en vroeg mogelijk, voordat het roken onherstelbare schade heeft aangericht.'

Visitekaartje afgeven

Wefilm ontwikkelde en produceerde een film waarbij de artsen na een kort praatje hun visitekaartje afgeven voor het bijna zekere consult dat de rokers in de toekomst nodig gaan hebben.

De film is geregisseerd door Claudio de Oliveira Marques, die eerder namens Wefilm de film Amsterdam Belooft voor Eberhard van der Laan maakte. Wefilm maakte vorig jaar al een film voor Stivoro om de tabaksindustrie aan te pakken. Die werd bekroond met een zilveren ADCN Lamp.     Op verkleindekans.nl vind je de film en informatie over het geven en vragen van hulp bij stoppen.

Lees ook het interview van Adformatie met arts Wanda de Kanter

Credits

Opdrachtgever: 7 artsen i.s.m. Stivoro
Concept en productie: Wefilm
Regisseur: Claudio de Oliveira Marques
Executive producer: Bas Welling
Producer: Beau van Assem
Editor: Joshua Menco

Muziek: Benjamin Braasem

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie