Bodegraven beste zakenstad

Bodegraven is de sterkste zakenstad van Nederland, gevolgd door Heemstede en Sliedrecht.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Aalsmeer en Barneveld zijn respectievelijk vierde en vijfde. De top 100 van Nederlandse zakensteden werd samengesteld door tijdschrift Bizz en handelsinformatiebureau Dun & Bradstreet.

Om de sterkte van een stad te bepalen werd gekeken naar winstgevendheid, winstontwikkeling, soliditeit en betalingsgedrag van de ondernemingen in de steden. Het Zuid-Hollandse Bodegraven (kaashandel, Lever Fabergé) stak met kop en schouders boven de rest uit met een eerste plaats voor soliditeit en een tweede plaats bij het percentage winstgevende bedrijven. Hoogeveen, dat vorig jaar de lijst aanvoerde, daalde naar de 33e plaats. Probleem van bijna alle steden in de top 10 is een tekort aan bedrijventerrein.

De grote steden in de Randstad scoren als vanouds slecht. Den Haag eindigt op 94, Amsterdam op 98 en Rotterdam deelt de 100e plaats met Hoogvliet. De grote steden kampen waarschijnlijk met leegloop van winstgevende bedrijven die elders uitbreiding zoeken. Provincies als Zeeland, Overijssel, Friesland en Noord Brabant profiteren daarvan.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie