De 10 beste websites voor PR-professionals

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Waarom een lijstje met 10 beste websites? Omdat mensen graag aan de hand van lijstjes de wereld maken. Volgens schrijver en wetenschapper Umberto Eco houden we van lijstjes “omdat we niet willen sterven”. In een met Der Spiegel legt Eco uit dat we gefascineerd zijn door de eindeloosheid van de kosmos, van tijd en de onkenbaarheid van zoveel dingen. Dit in scherp contrast met de ultieme begrenzing van ons eigen leven: de dood. De verkenning en de ordening – in lijstjes - van het universum helpt ons, tijdelijk, ontsnappen aan de eindigheid van ons bestaan. Ook voor wie dit terminale motief niet direct deelt kan onderstaande lijst helpen – naast de (hors categorie) site die u nu bezoekt natuurlijk - om bij te blijven in het vakgebied dat organisaties helpt de dialoog met hun omgeving aan te gaan:

1. Ragan’s : Dagelijks nieuws over PR (vanuit Amerikaans perspectief), gevoed door het gelijknamige PR-bureau van Mark , zoon van de in 1995 overleden oprichter Lawrence Ragan. Voor het vakgebied PR waarschijnlijk de meest informatieve digitale nieuwsbron.

2. beoordeelt vanuit New York “How today’s news was spun”: prikkelende beoordelingen van successen en mislukkingen in PR en journalistiek.

3. beschrijft zichzelf als volgt: “Solis is globally recognized as one of the most prominent thought leaders and published authors in new media. A digital analyst, sociologist, and futurist, Solis has studied and influenced the effects of emerging media on business, marketing, and culture.” Voor bescheidenheid moet je niet naar Solis, wel voor uitstekende blogs, waarin hij PR expliciet verbindt met social media.

4. biedt nieuws voor de “connected generation” sinds 2005, vanuit New York en San Fransisco, voor 20 miljoen bezoekers per maand. Heeft o.a. geweldige .

5. : Nederlands platform voor interactieve marketing: de mix van marketing, PR en social media.

6. : Het populaire bloggersplatform sinds 2004 met nieuws en opinie over media, marketing en digitale trends.

7. : Opgericht in 2008 bedient The Next Web bijna 10 miljoen lezers vanuit o.a. New York, Londen en Amsterdam over digitale technologie, business en cultuur in vele facetten.

8. schrijft sinds 2011 vanuit New York over de interactie tussen technologie, wetenschap en cultuur. Biedt nieuws en achtergronden en veel produktvergelijkingen.

9. : Het laatste nieuws over e-business en digitale communicatie, sinds 1998.

10. : Sinds 2004 een verzamelplaats voor Nederlandse bloggers over digitale leefstijl, met de varianten MobileCowboys, DutchCowgirls, StyleCowboys, GameCowboys en BelgianCowboys.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie