Nieuwe app Ikea Place: woonruimte inrichten met augmented reality

Met de technologie kun je 2 duizend Ikea-producten virtueel in je huiskamer zetten.

Met Ikea Place van Ikea kunnen gebruikers virtueel meubels plaatsen in de gewenste ruimte en dit wordt ook in 3D op ware schaal getoond.

Visualiseren
Meer dan 2000 producten zijn beschikbaar in de nieuwe app. De gebruiker visualiseert thuis of op het werk of producten passen bij de meubels en accessoires die er al staan, en kan eenvoudig kleuren en formaten vergelijken. De app schaalt producten automatisch op basis van kamerafmetingen en de augmented reality-technologie is zo precies dat de textuur van de stof te zien is, net zoals te zien is hoe licht en schaduw op de meubels valt.

‘Ikea Place maakt het makkelijker om aankoopbeslissingen te maken in je eigen huis, om geïnspireerd te raken en veel verschillende producten, functies en stijlen real-life te proberen. De gebruikers kunnen de nieuwe indeling vervolgens delen met vrienden en de producten direct via de website aanschaffen’, zegt Michael Valdsgaard, Leader Digital Transformation bij Inter Ikea Systems.

Apple-samenwerking
Ikea Place zal ook een grote rol spelen bij de lancering van nieuwe productlijnen. De app is gebouwd in samenwerking met Apple, die een eigen ARKit-technologie ontwikkelde. Dit maakt augmented reality mogelijk. Deze technologie is een toevoeging aan iOS 11, het nieuwe besturingssysteem van Apple, die deze week officieel aangekondigd is en medio september beschikbaar wordt.

‘Augmented reality en virtual reality zullen, net als het internet destijds, de detailhandel compleet op zijn kop zetten. Alleen deze keer veel sneller. ARKit geeft ons de mogelijkheid om de ontwikkeling van augmented reality te helpen vormen tot een toegankelijk instrument voor real-life besluitvorming’, aldus Valdsgaard.

Ikea Place zal gratis verkrijgbaar zijn in de Apple App Store, zodra de iOS 11-update medio september beschikbaar wordt.

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie