Nuon draagt diversiteit uit met regenboog-lichtshow

De 175 meter hoge schoorsteen van de Hemweg-centrale geeft dit weekend ‘roze stroom’. Allemaal in het kader van de campagne ‘Het maakt niet uit hoe je geaard bent: energie voor iedereen!’ tijdens EuroPride 2016.

Ter gelegenheid van haar deelname aan de EuroPride 2016 verlicht Nuon tot en met zondag a.s. de schoorsteen van zijn Hemweg-centrale in de kleuren van de regenboog. De pijp van Hemweg 8 in het westelijk havengebied is met haar 175 meter het hoogste bouwwerk van Amsterdam. De lichtshow is in de hele stad te zien.

Ludieke acties

De Nuon-schoorsteen kent een bijzondere geschiedenis met ludieke acties. In 1994 werd de centrale officieel geopend door koning Willem-Alexander, toen nog kroonprins. Dit werd feestelijk gevierd met oranje rook uit de schoorsteen. Maar ook tegenstanders wisten de schoorsteen te vinden: activisten van Greenpeace beklommen de pijp in een demonstratie tegen steenkolen.

Energie voor iedereen

Martijn Hagens, coo van Nuon: ‘We zijn met onze enige en laatste kolencentrale al langer onderdeel van de maatschappelijke discussie over fossiele brandstoffen. En dat is goed: wij zien ook dat kolen eindig zijn. We zijn in gesprek met de overheid over het vergroenen van onze centrale, maar ook over de mogelijkheden tot vervroegd sluiten. Om te laten zien dat Nuon midden in de samenleving staat én om duidelijk te maken dat je bij ons jezelf kunt zijn, neemt Nuon dit jaar deel aan de EuroPride. Het leek ons dan ook leuk om met onze schoorsteen op een creatieve manier bij te kunnen dragen aan positieve energie in de stad.’

Geaard

Nuon springt ook in op de EuroPride met de campagne ‘Het maakt niet uit hoe je geaard bent: energie voor iedereen!’ Tijdens de EuroPride biedt Nuon het product ‘Groen uit Nederland’ namelijk aan in een roze jasje: . Voor elke nieuwe klant doet het energiebedrijf een donatie aan ‘Jong & School’, de COC-actie voor acceptatie van LHBT-jongeren.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie