Polare in zwaar weer

UPDATE Het Centraal Boekhuis levert geen boeken meer aan Polare vanwege een betalingsachterstand. Volgens een woordvoerder wordt de levering over enkele dagen hervat. Maar bronnen zeggen dat een surseance onafwendbaar lijkt.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Woordvoerder Bart Maussen van moederbedrijf Procures bevestigt dat er geen boeken meer worden geleverd. Volgens hem is Polare nu in gesprek met het CB om het probleem op te lossen. Hij verwacht dat die gesprekken zeker zullen resulteren in een oplossing, omdat de Polare-winkels een belangrijk verkooppunt zijn. Hij zegt ook dat er de reorganisatie die vorig jaar werd aangekondigd, in maart moet zijn afgerond. &;Dan heeft Polare meer lucht.’ Bij de reorganisatie moeten 54 van de 336 banen worden geschrapt.

Bronnen melden dat het CB een betalingsregeling met Polare heeft opgezegd. De regeling was zo dat een de keten boeken kreeg geleverd in ruil voor een betaling op termijn. Inmiddels zou Polare een aantal termijnen hebben gemist en eist het CB nu contante betaling.

Vorige week werd bekend dat de boekverkoop in 2013 met 8 procent is gedaald. De omzet van Polare zou volgens insiders het afgelopen jaar zelfs 20 procent zijn gedaald. Polare heeft daarom boekuitgevers gevraagd om een bijdrage. Maar omdat de uitgevers dit niet willen, lijkt een surseance onvermijdelijk, zegt een bron.

Een woordvoerder van het Centraal Boekhuis zegt dat er geen mededelingen worden gedaan over individuele klanten.

Nieuwe naam
Een half jaar geleden nog maar werd Polare als de nieuwe naam voor de boekhandels De Slegte en Selexyz gepresenteerd, met een bijbehorende nieuwe identiteit. De naam werd al op 15 april 2013 geregistreerd en voorzien van logo.

In maart 2012 kocht ProCures Selexyz voor 3,5 miljoen euro, kort nadat het De Slegte had opgekocht. Polare heeft twintig vestigingen in Nederland en acht in België.

&;Geen betalingsachterstand&;

In een persbericht meldt Procures dat berichten over een betalingsachterstand of openstaande rekeningen &;pertinent onjuist&; zijn. &;De gesprekken tussen Polare en CB over de onderlinge leverings- en betalingscondities zijn al sinds begin december 2013 gaande en vinden plaats in het kader van kostenbesparingen die Polare doorvoert om teruglopende omzetten te pareren. Juist om eventuele problemen vóór te zijn is Polare niet alleen met CB maar ook met haar andere belangrijke leveranciers in gesprek over verbeterde leverings- en betalingscondities. Ook de in november 2013 aangekondigde reorganisatie maakt onderdeel uit van deze operatie.&;

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie