Prénatal en Coolcat willen wel ondertekenen

Prénatal en Coolcat zijn van plan het akkoord over de werkomstandigheden in Bangladesh te tekenen, zo meldden de bedrijven op maandag naar aanleiding van een oproep van minister Ploumen, eerder die dag.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Minister voor Buitenlandse Handel Lilianne Ploumen (PvdA) noemde het maandagochtend 25 november  schandalig dat Prénatal, Coolcat en Wibra het akkoord niet ondertekenen. De bedrijven laten nog altijd kleding produceren in fabrieken in Bangladesh waar het personeel wordt uitgebuit en de omstandigheden niet veilig zijn. Onder andere Zeeman, H&M, C&A en Hema hebben dat convenant wel ondertekend, aldus de minister.

Babyartikelenbedrijf Prenatal liet vervolgens weten een aantal weken geleden te zijn begonnen met het bestuderen van de verklaring.

Coolcat-baas Roland Kahn krabbelde terug na een eerste boze reactie naar aanleiding van Ploumen’s oproep. Hij meldde dat het bedrijf het akkoord waarschijnlijk binnen een maand tekent.

Wat Wibra nu gaat doen, is niet bekend. Het bedrijf heeft niet gereageerd. Op de eigen site Wibra naar een tekst over maatschappelijk verantwoord zakendoen, met een onderdeel over arbeidsvoorwaarden en –omstandigheden.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie