Vivienne de Leeuw nieuwe CFO RTL Nederland

Als financieel directeur volgt ze Patrick Olde Scholtenhuis op.

Haar benoeming is vandaag bekendgemaakt. De Leeuw (42) begint per 1 mei.

Ze werkt vanaf 1999 bij verschillende bedrijven in leidinggevende functies op het terrein van onder andere corporate finance en investor relations. In 2008 maakte zij de stap naar Royal KPN als Head of Investor Relations en in 2011 werd zij als CFO verantwoordelijk voor het Consumer Residential segment.

De afgelopen jaren maakte ze de stap van corporate finance naar een brede strategische finance rol, waarbij verandermanagement en klantgericht denken centraal staan.

'Een CFO plus'
Volgens Bert Habets, CEO RTL Nederland, is De Leeuw 'een CFO plus'. 'Zij heeft zich in haar carrière ontwikkeld als een strategische business partner met ruime ervaring in onder andere M&A, Investor Relations en Consumer Intelligence. Kennis en ervaring die nodig zijn in een bedrijf als RTL dat in een snel veranderende markt opereert. Haar ondernemersbloed en ervaring met complexe strategische vraagstukken hebben de definitieve doorslag gegeven om haar toe te voegen aan ons directieteam.'

Vivienne de Leeuw zegt zelf voor de functie bij RTL te hebben gekozen door 'de transformatie die RTL doormaakt op de consumentenmarkt'.

'Ik ben ervan overtuigd dat het meer consumentgericht maken van RTL nieuwe kansen zal creëren. Als CFO wil ik vooral een sparring partner zijn die met strategische en brede financiële kennis helpt om deze kansen te verzilveren.'

Directie RTL Nederland
De directie van RTL Nederland bestaat uit - de vertrekkende - CEO Bert Habets, Chief Operational Officer Sven Sauvé, Chief Content Officer Matthias Scholten en Chief Commercial Officer Ton Rozestraten.

De komende maanden worden nog enkele directie benoemingen bekendgemaakt op het gebied van tech (Arno Otto vertrok vorig jaar) en consumer.


Olde Scholtenhuis nam per 1 april afscheid van RTL.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie