Digital Design Case: Solarin smartphone

Audiovisuele uiting met spectaculaire WebGL graphics

Spectaculaire WebGL graphics op deze website voor de nieuwe, extra beveiligde Solarin smartphone. De interactieve ronddraaiende bol neemt de bezoekers mee naar een 3D- omgeving waar zij de ‘de meest geavanceerde telefoon van het universum’ en de achterliggende technologieën kunnen ontdekken. De soundtrack is een samensmelting van meerdere muziekstukken die synchroon ten gehore worden gebracht en afhankelijk van de acties van bezoekers van compositie veranderen. Het geheel leidt tot een overtuigende audiovisuele uiting, waarin kunst, animatie en audio worden samengebracht.

Creative director Jon Biggs (MediaMonks): ‘Op esthetisch gebied doet de site denken aan het tijdperk van de epische Flash-websites. We daagden onze vormgevers en technologen uit om de grenzen van wat mogelijk is binnen een browser te doorbreken, zonder de browser zelf te breken.’

De site werd onlangs uitgeroepen tot &;Site of the Day&; bij zowel The FWA als Awwwards.

Bezoek de site op:

Credits
Design en development: MediaMonks

Elke editie van het magazine Adformatie bevat een pagina met het beste uit de wereld van digital design, geselecteerd door het Dutch Digital Design-initiatief. In het blad wordt verwezen naar deze post in het , waar we extra’s en aanvullende info over de case plaatsen.

     

Tip: to Dutch Digital Design! 

Check ook van Adformatie:

Meer over Dutch Digital Design in .

 

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie