Google zoekt ‘boomers’ om als vlogger aan de slag te gaan

Onderdeel van campagne om 65-plussers aan te spreken met de producten en diensten van techgigant.

65 jaar of ouder? Google is op zoek naar je. Dit weekend plaatste het techbedrijf een opvallende vacature voor aankomende vloggers die gerijpt zijn door het leven en ‘staan staat te springen om avonturen te beleven’ en deze vast te leggen in eigen vlogs op YouTube. 

Google neemt dit initiatief naar aanleiding van een onderzoek van ouderenorganisatie Anbo. Daaruit blijkt dat ouderen weliswaar enthousiast zijn over het gebruik van nieuwe technologie, maar vaak niet goed weet waar en hoe ze moeten beginnen.

Met de vlogger wil Google 65-plussers praktische tips bieden voor het gebruik van deze technologie. Geïnteresseerden kunnen een korte video insturen om zichzelf kandidaat te stellen voor de functie. Nadat er een geschikte kandidaat gevonden is zullen de vlogs verschijnen op het YouTube-kanaal van Google Nederland. Naar verwachting verschijnt de eerste vlog dit najaar. 

Vermaak, veiligheid en verbinding

De vacature is onderdeel van een campagne om 65-plussers aan te spreken met de producten en diensten van Google. In de vlogs laat de 65+ vlogger deze doelgroep het gemak van de producten en diensten van Google zien door de ogen van een leeftijdsgenoot.

Advertentie
advertisement

Bijvoorbeeld spraaktechnologie kan het leven van 65-plussers positief beïnvloeden, stelt Jasper van Laanen van Google. ‘Het biedt vermaak en een groter gevoel van veiligheid. Sinds corona speelt ook videobellen een grotere rol in het verbinden van families en vrienden als dat fysiek niet mogelijk is.’

Wat moet de vlogger kunnen? Het moet onder meer een langprater zijn, of tenminste ‘urenlang’ kunnen vertellen en houden van presenteren, aldus de vacaturetekst. Ook is nieuwsgierigheid naar hoe technologie het dagelijks leven leuker maakt, een vereiste.

Vossenfamilies en salsadansen

De vlogger in de dop wordt ingewerkt door een bekende Nederlandse vlogger. Daarna volgen nog meer ervaringen die in een eigen vlog-serie worden vastgelegd.

De vacaturetekst noemt voorbeeldactiviteiten als het fotograferen van een wilde vossenfamilie onder leiding van een bekende natuurfotograaf, racen met een bekende autocoureur of salsadansen met een van de beste choreografen van Nederland. 

Zie hier de volledige vacature.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie