Klabu en Kamp Seedorf slaan handen ineen om vluchtelingen een gezicht te geven

Gardeners initeerde de samenwerking en actie met als resultaat 5 indrukwekkende murals die het verhaal vertellen van jongeren op de vlucht.

Jaarlijks maakt de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR het wereldwijde aantal vluchtelingen bekend. Een aantal dat elk jaar stijgt en overweldigend voelt, maar weinig zegt over de personen achter dat cijfer. Gardeners bracht sociale start-up Klabu en kunstenaarscollectief Kamp Seedorf samen om vluchtelingen een stem en gezicht te geven.

Vandaag, op Wereldvluchtelingendag, onthullen zij vijf murals in Amsterdam die de mensen achter het cijfer laten zien.

110 miljoen

Op 14 juni maakte UNHCR het wereldwijde aantal vluchtelingen bekend. Het hoge aantal van 110 miljoen is net als andere jaren overweldigend. Het Amsterdamse Klabu (dat ‘club’ betekent in Swahili) werkt nauw samen met vluchtelingen en lokale gemeenschappen over de hele wereld om hun eigen clubhuizen te bouwen die een startpunt zijn voor sport, spel, ondernemerschap, goede gezondheid en onderwijs. Hiermee ondersteunt de ngo vluchtelingen die op weg zijn naar een betere en veilige toekomst.

5 murals, 5 clubhuizen

Klabu wil daarom op deze Wereldvluchtelingendag extra aandacht vragen voor de mensen die vluchtelingen zijn, met hun talenten en potentie. Het ging daarvoor een samenwerking aan met Kamp Seedorf, dat de vluchtelingen vereeuwigt in de voor dit collectief typische murals - ieder persoon en elke mural vertegenwoordigt een van Klabu's vijf clubhuizen in vluchtelingenkampen in Ter Apel, Cox’s Bazar (Bangladesh), Kalobeyei (Kenia) en Lesbos (Griekenland), en in Klabu’s thuisbasis in Amsterdam.

Start up Klabu koos in 2021 Gardeners als een van de creatieve partners voor zijn activaties, pr en influencer marketing. 

De vijf murals zijn de komende weken nog te bekijken op de volgende locaties in Amsterdam: Haarlemmerdijk, Van Hanxleden Houwertstraat, Vondelpark (onder de brug), Across Bar Botanique en bij Roetz Bikes. 

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie