Lichtpuntje voor Limburgse kranten

Onder druk van personeel, directie en OR van de Media Groep Limburg, gaat Mecom nu toch in gesprek met overnamekandidaat Concentra.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Mecom, de Britse investeerder die eigenaar is van Wegener en Media Groep Limburg (MGL), heeft beloofd om te gaan praten met de Belgische uitgever Concentra. Dat wil MGL graag overnemen en de gesprekken daartoe waren in een vergevorderd stadium . Zeer tegen de zin in van heel MGL, inclusief directie en de inmiddels opgestapte directeur Loek Radix. De medewerkers van MGL voerden gisteren actie en eisten van Mecom om in gesprek te gaan met Concentra.

Mecom zet de deur hiermee weer op een kier voor een eventuele verkoop. Ook heeft het beloofd om te gaan praten met Radix. MGL wil hem dolgraag terug op zijn post.

Toch is het door de medewerkers opgerichte actiecomité &;Stop de moord op het Limburgse woord&; allerminst gerust op een goede afloop, omdat Mecom al eerder beloftes zou hebben gebroken: &;De medewerkers van Dagblad De Limburger en het Limburgs Dagblad blijven luid en duidelijk actievoeren totdat de laatste handtekening voor de verkoop van de kranten aan Concentra gezet is.&;

Hoofdredacteur Huub Paulissen van de Limburgse kranten zegt dat Mecom een hogere verkoopprijs wil bedingen van Concentra. Op de website van de Limburgse kranten verklaart Paulissen maandag dat Britse specialisten Mecom zouden hebben voorgerekend dat de oorspronkelijke vraagprijs veel te laag was. Dat zou een belangrijke reden zijn geweest om de verkoop af te blazen.

Bron: Telegraaf

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie