Online videoreclame groeit razendsnel

De Europese bestedingen aan online videoreclame komen dit jaar op 1,2 miljard euro. In de VS gaat het om 3,6 miljard dollar.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Dat staat te lezen in twee nieuwe Forrester rapporten die vandaag verschenen onder de titel &;the state of online video advertising&;. Het onderzoek dat is uitgevoerd onder 33 duizend Amerikanen en 15 duizend Europeanen, laat zien dat consumenten vaker video online bekijken, waarbij ze meer verschillende apparaten gebruiken om toegang te krijgen tot online content dan ooit tevoren. In de VS zag 68% van de volwassen bevolking de afgelopen maand minstens één vorm van online video. In Europa is dat nog iets meer, 71%. Video is in Europa daarmee de meest populaire vorm van entertainment.

Dit maakt volgens Forrester dat marketeers het zich niet langer kunnen permitteren om online video op te vatten als een standalone ondereel van de mediamix. “Afgelopen paar jaar zagen we online videorecame groeien tot een multibillion-dollar industry waarbij de belangstelling van marketeers en uitgevers vooral voortkwam uit de overeenkomsten tussen tv en videoreclame. Wij geloven dat de volgende stap in de evolutie een doorbraak zal zijn uit dit model en dat online videoreclame gewaardeerd gaat worden voor de echte kracht die het kan bieden als interactieve omgeving voor merken,&; zegt analist James McDavid in een over het onderzoek.

De Forrester cijfers krijgen onderbouwing door cijfers van YouTube. De videosite is dit jaar goed voor $5,6 miljard aan advertentiegelden, 50% meer dan in 2012. De sterke stijging is vooral te danken aan de toename van het aantal filmpjes die op smartphones en tablets worden bekeken, zo blijkt uit een studie van marktonderzoeker eMarketer.

YouTube zegt daarmee succesvol te zijn in de poging om meer jongeren te bereiken die geen televisie meer kijken. Veel geld gaat echter naar de partners van YouTube. Volgens eMarketer blijft er $1,9 miljard over, 1,7% van de wereldwijde advertentieuitgaven. YouTube zet deze trend door. Google heeft miljoenen geïnvesteerd in nieuwe studio&;s, waar videomakers hun filmpjes kunnen opnemen.

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie