Russen provoceren persvoorlichter Amerikaanse regering met dreigende tweet

De post-Koude Oorlog-strijd noemt de site Politico het, de manier waarop de Russen de Amerikanen te grazen nemen via sociale media .

Het meest recente voorbeeld van de sarcastische en zelfs persoonlijke aanvallen is de tweet die de Russische ambassade in de VS de wereld in stuurde. In een gesplitst beeld is aan de ene kant een raketinstallatie te zien die gericht is op op de andere kant: die met het gezicht van de woordvoerder van het Witte Huis Josh Earnest.

 

 

Verslaggevers vroegen de persvoorlichter naar zijn reactie op de, in diplomatieke termen, dreigende tweet. Hij bagatelliseerde deze: ‘Ik heb geen idee welke boodschap ze probeerden te sturen’.

Waarschuwing

De tekst van de tweet was duidelijk genoeg, aldus Politico: Het was een waarschuwing aan de Verenigde Staten voor zijn militaire rol in Syrië. Rusland laat weten dat het elke defensieve maatregel zal nemen die noodzakelijk is om het personeel te beschermen, zoals in de tweet te lezen is.

Patroon van provocatie

De oorlogszuchtige tweet past in een patroon van Russische provocatie van de VS via sociale media. Critici verwijten de regering-Obama dat zij zich laat gebruiken als boksbal voor de Russische diplomatieke salvo&;s. De VS zetten vooral in op dialoog met de Russen, die dat juist zouden zien als zwakte die meer dat meer Russische provocaties uitnodigt.

 

 

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie