Wendy van Dijk en burgemeester Van der Laan lanceren derde editie Stoptober

Voor het derde jaar op rij verandert oktober in Stoptober om rokers van de sigaret te helpen.

Met de gratis Stoptober-app waren 120.000 mensen de afgelopen 2 jaar Stoptober-deelnemer, waarbij 28 dagen niet zal worden gerookt. De campagne begon in Engeland. In Nederland is Stoptober een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting, het Longfonds, het Trimbos-instituut, GGD GHOR Nederland en de Alliantie Nederland Rookvrij.

Ambassadeurs

Gelegenheidsroker Wendy van Dijk wil zelf dolgraag stoppen met de sigaretten die ze af en toe rookt. ‘Juist omdat we het met elkaar doen, gaat het zeker lukken. Graag wil ik andere rokers ondersteunen tijdens Stoptober, zodat ze een rookvrij en dus gezonder leven kunnen leiden.’

Naast Van Dijk steunen Gordon, Gijs Staverman en Eberhard van der Laan Stoptober. ‘Als zelfs ik kan stoppen met roken, dan kan iedereen het. Ik had dit veel eerder moeten doen’, zegt de burgemeester. Staverman, drie jaar gestopt, zegt dat positieve aanmoedigingen echt iets kunnen betekenen als iemand probeert te stoppen. ‘Ik gun iedereen een rookvrij leven en zet me daarom ook dit jaar graag in voor Stoptober.’

Samen stoppen

80% van de rokende Nederlanders wil stoppen. Wie probeert te stoppen, heeft na de eerste 28 dagen 5 keer meer kans om blijvend stopper te zijn. Stoptober bestaat uit een gratis app die elke dag tips en advies geeft. 28 september is de app beschikbaar en het stoppen met roken start op 1 oktober. Op de Facebookpagina delen deelnemers hun verhaal. Dit jaar zullen Stoptobervloggers hun ervaringen delen via de website en sociale kanalen.

Daarnaast is er een speciaal aanbod voor organisaties die stoppen met roken onder de aandacht van hun medewerkers willen brengen. Via is promotiemateriaal te bestellen en trainingen aan te vragen.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie