Aandeel online video op mobiele apparaten stijgt naar 27%

Het aandeel van online video's die zijn afgespeeld op mobiele apparaten is wereldwijd in het tweede kwartaal met 6% gegroeid naar 27%.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Dat meldt Ooyala in haar Global  Video Index rapport van het tweede kwartaal van 2014 . De index biedt inzicht in de doorlopende groei van multi-screen videoweergave. 

Omdat er overal ter wereld draadloze netwerken worden geïmplementeerd om een grotere bandbreedte te bieden aan slimme apparaten, komen er steeds meer mobiele kijkers. Uit de gegevens van Ooyala blijkt dat in het afgelopen jaar de mobiele weergave met meer dan 50% is gegroeid; daarvan bestaat meer dan 25% uit online weergaves. Dit is een jaarlijkse groei van 127% en over de afgelopen twee jaar genomen een groei van 400%. 

Cisco voorspelt dat in 2018 het wereldwijde internetverkeer voor 69% uit mobiel-videoverkeer zal bestaan.

Omslagpunt
Uit het onderzoek blijkt verder onder meer dat kijkers gebruik maken van grote schermen voor &;groot&; entertainment. Klanten met een tv met internet spenderen 81% van hun tijd aan het bekijken van video&;s die langer duren dan 10 minuten. 

Verder blijven mobiele apparaten favoriet voor filmpjes als &;tussendoortje&;. Kijkers brachten 45% van hun tijd door met het bekijken van video&;s van zes minuten of korter.

Op tablets besteedden kijkers 23% van hun tijd aan het bekijken van video&;s van 30 tot 60 minuten lang. Dat is meer dan op andere apparaten.

Op tv&;s met internet spendeerden kijkers 65% van hun tijd aan het bekijken van video&;s van 30 minuten of langer. Meer dan de helft van die tijd (54%) werd besteed aan video&;s van langer dan 60 minuten.

Jay Fulcher, ceo van Ooyala, zegt dat het omslagpunt als het gaat om online tv kijken steeds dichterbij komt. ‘Er wordt meer kwaliteitsinhoud bekeken op meerder soorten apparaten en er zijn meer gegevens beschikbaar over kijkgewoonten en –trends. Dit laat zien dat er behoefte is aan geavanceerde analyses zodat programmeer- en exploitatiestrategieën kunnen worden ontwikkeld.’

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie