Aantal Videoland-abonnees groeit met 12,9 procent tot 1,1 miljoen

De streamingsdienst blijft doorgroeien met sterke cijfers, meldt RTL Group in zijn kwartaalcijfers.

RTL

Videostreamingsdienst Videoland blijft doorgroeien en heeft inmiddels 1,136 miljoen betalende abonnees. Dat zijn er 12,9 procent meer dan in maart 2021 (1,006 miljoen), meldt RTL Group in zijn kwartaalcijfers

RTL+ groeit nog harder

RTL's Group andere videostreamingsdienst RTL+ groeide nog veel harder. Het aantal abonnees nam in twaalf maanden met 84,6 procent toe tot 3,172 miljoen (tegenover 1,718 miljoen in maart 2021). RTL Group zegt dat de sterke groei met name te danken is aan een strategische samenwerking met Deutsche Telekom om RTL+ Premium te bundelen in het Magenta TV-abonnement. Deze samenwerking geldt in Duitsland en heeft zo veel nieuwe Duitse abonnees opgeleverd. 

De twee streamingsdiensten van RTL Group bereiken samen inmiddels 4,31 miljoen betalende abonnees, oftewel 58,2 procent meer dan in maart 2021. Het grotere abonneebestand levert ook meer inkomsten op. RTL Group communiceert een omzet van 64 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2022. Dat is 23,1 procent meer dan in hetzelfde kwartaal van 2021 (52 miljoen euro). 

Advertentietak levert ook meer op

De algemene advertentieomzet van RTL Group noteert over het algemeen ook sterke groeicijfers. In het eerste kwartaal van dit jaar kwam er bij RTL Group 829 miljoen euro aan advertentie-inkomsten binnen, tegenover 745 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2021. Het leeuwendeel van de advertentieomzet komt nog steeds van televisie (653 miljoen euro). Online volgt met 83 miljoen euro en radio sluit af met 46 miljoen euro. 

RTL Group haalde in het eerste kwartaal van dit jaar meer omzet uit advertenties voor tv en online, maar zag de reclame-inkomsten uit radio met twee miljoen euro dalen ten opzichte van dezelfde periode in 2021. 

Hoewel het bedrijf positieve winstverwachtingen deelt voor de volgende kwartalen, meldt het ook dat de Duitse advertentiemarkt in maart en april 'zwakker dan verwacht' was. Het is volgens RTL Group nog te vroeg om de mogelijke impact van de inflatie en oorlog in Oekraïne in te schatten op de financiële cijfers.

RTL Group mikt op 10 miljoen abonnees

In de kwartaalcijfers communiceert RTL Group ook dat het in 2026 totaal tien miljoen betalende abonnees wil hebben voor Videoland en RTL+. Het bedrijf verwacht uit dat abonneebestand één miljard euro omzet per jaar te halen. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie