AD start eigen video-on-demand-platform gericht op nieuws en sport

Het nieuwe platform belooft 'spraakmakende videoseries in het verlengde van het nieuws en sportevenementen.'

De presentatoren van AD Play
Afbeelding: aangeleverd

Het AD lanceert vandaag een eigen video-on-demand-platform (vod) - AD Play - met videoseries en sportevenementen. AD Play is te zien op de website en in de apps van het AD. Op een later moment - wanneer meldt het persbericht niet - komt AD Play ook beschikbaar op de websites en in de apps van de zeven regionale dagbladen. 

Vier presentatoren gaan exclusieve videocontent maken voor AD Play, gericht op amuseren en informeren. De vod-dienst start met nieuwe formats als 'En Profiel' (dat één nieuwspersoon bespreekt) en 'In 360 seconden' (dat een moeilijk onderwerp in zes minuten wil uitleggen). Er komt ook een serie 'Echt...', waarin een presentator met een bekende Nederlander naar diens geboorteplek afreist om meer te weten te komen over de persoon.

Ook focus op sport

Uitgever DPG Media heeft (media)samenwerkingen met onder meer NOC*NSF. AD Play gaat daarom 'altijd op de eerste rij' verslag doen van sportevenementen als de Tour de France, de Olympische Spelen en het EK en WK Voetbal. Het vod-platform heeft hier drie sportverslaggevers voor. 

AD trekt drie miljoen dagelijkse bezoekers

Boudewijn Smals, director video bij DPG Media: 'AD Play biedt snackable videocontent in het verlengde van het nieuws, daar waar het nieuws geconsumeerd wordt: op de site en in de app van het AD. Met ongeveer drie miljoen bezoekers per dag op de site en in de app, wordt Play direct een belangrijke speler op het gebied van video-on-demand. De nieuwe presentatoren staan te popelen om elke dag mooie, verrassende en intrigerende video’s te maken. Daarnaast bespreken we alle grote sportevenementen, zoals het WK, de Tour de France en de Olympische Spelen.'

Adformatie publiceert binnenkort een interview met Smals. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie