All you can read app Readly kondigt beursgang aan

'Nu de goede tijd voor beursintroductie op Nasdaq Stockholm.'

Ceo Maria Hedengren

Readly wil naar de Zweedse beurs. Het bedrijf van de all you can read app voor magazines die ook in Nederland beschikbaar is, kondigde dinsdag haar intentie aan voor een beursintroductie op Nasdaq Stockholm.

De belangrijkste aandeelhouders en de raad van bestuur van Readly zijn van mening dat het een geschikt moment is om dit te doen. De notering moet de groei van het bedrijf ondersteunen. Daarnaast denkt de top van het bedrijf dat een vermelding op Nasdaq Stockholm de bekendheid van Readly onder potentiële abonnees en uitgevers zal vergroten.

Advertentie
advertisement

In een interview met Adformatie zei ceo Maria Hedengren (foto boven) in januari dat Readly – met hoofdkantoor in Stockholm en filialen in Berlijn en Londen - dat ze op korte termijn veel meer groeipotentie ziet voor Readly. 'De uitgeefwereld is vier keer zo groot als de muziekindustrie en 70 miljard euro waard. Terwijl slechts 9 procent digitaal wordt geconsumeerd. Het is dus nog voor een groot deel print. Als je dat vergelijkt met de muziekindustrie, waar 60 procent via digitale kanalen wordt geconsumeerd, dan ligt er nog een groot onontgonnen terrein.’

Plaats als eerste een reactie

Advertentie