Viral van de week: Bernie is overal

Social media bureau Dorst & Lesser kiest de viral van de week. Impactvolle, scroll-stopping content, die de doelgroep in het hart raakt.

The Bernie

Het grote nieuws van deze week? Dat was uiteraard de wissel van de wacht in het Witte Huis: Donald Trump is na 4 jaar president af, hij wordt vervangen door Joe Biden. Traditioneel vindt er dan een inhuldiging (inauguration) van de nieuwe president plaats, waar tal van bekende gezichten hun opwachting maken. 

Maar wat blijkt enkele dagen later? Niet Lady Gaga of Kamala Harris gaan viral, maar wel de democratische senator en ex-presidentskandidaat Bernie Sanders. Best bijzonder, want Sanders kwam zelfs niet in de buurt van het podium. Hoezo dan?

Wel, Sanders kwam naar de inhuldiging zoals hij is: zonder franjes! Dat resulteerde in een foto van Sanders die alleen op een klapstoel zit, benen gekruist, half in slaap vallend en met een paar gebreide wollen wanten aan. De verveling, vermoeidheid en onderkoeling die Bernie uitstraalde spraken meteen tot de verbeelding van het internet.

Advertentie
advertisement

Het resulteerde binnen een paar dagen in een énorme berg memes en inhakers. Er is zelfs een website gebouwd waarmee je Bernie overal ter wereld kunt neerzetten. We selecteerden een paar van de beste bewerkingen voor jullie:

Bernie en Forrest
Ook bol.com deed mee (links) en Bernie ontmoet Forrest (rechts)
Capitol
Bernie BBT

Dorst & Lesser, gespecialiseerd in de creatie van social media strategieën en content, kiest wekelijks de viral van de week.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie