Trending deze week: bye bye Twitter, maar voor welk alternatief ga jij?

Er zijn weer nieuwe alternatieven voor Twitter op komst, maar staan we daar nog wel voor open?

Afbeelding: Shutterstock

Onze aankondiging over het einde van Twitter is nog geen maand oud en het zoveelste alternatief leeft weer op. Ben jij aan het wachten op Meta’s alternatief voor Twitter, genaamd Barcelona, of is het gras groener bij Bluesky?

Ze schieten als paddenstoelen uit de grond

De nieuwe social media platformen schieten al jaren als paddenstoelen uit de grond. Denk aan het populaire Clubhouse tijdens Corona, het vernieuwende BeReal en het onlangs nieuwe Lemon8 dat mogelijk Instagram of TikTok zou vervangen. Nu Twitter in een steeds chaotischer daglicht komt te staan, vliegen de nieuwe alternatieven je om de oren. Welke houden het vol?

De twee nieuwste Twitter alternatieven:

Er zijn twee nieuwe Twitter alternatieven: Bluesky en Barcelona. Bluesky is flink populair, heeft een gedecentraliseerd netwerk en biedt toekomstige gebruikers daardoor controle over hun algoritme en feed. Echter zit Bluesky nog in de opstartfase en kampt het platform met problemen zoals haatberichten en ongecensureerde naaktfoto's op de For You-pagina. Barcelona is het alternatief vanuit Meta. In de app kun je berichten samenstellen tot vijfhonderd karakters en ook dit zou gedecentraliseerd worden (echter zijn hier nog geen details over bekend). De enige echte USP hierbij is de mogelijkheid om in te loggen met je Instagram-account. De grote vraag is: zit men te wachten op nóg een nieuw Meta platform? En durven ze de nieuwe app Bluesky met alle negatieve berichten wel aan?

En natuurlijk zijn er ook nog andere alternatieven voor Twitter, zoals Mastadon, Parler en Reddit. Maar we kunnen Twitter zelf ook nog niet uitsluiten. Talloze social media platformen probeerden het te maken en faalden, dus waarom zouden deze het wel redden? Wij wachten in ieder geval nog even af. Sta jij open voor een nieuwe variant van Twitter?

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie