Trending deze week: nieuwe app Lemon8, een kruising van Pinterest en Insta

Er is een nieuwe app on the block! Lemon8 kan een interessante 'social' speler worden.

Dus, wat is Lemon8? Lemon8 is een sociale netwerk-app waarmee gebruikers in contact kunnen komen met vrienden en familie. Lijkt het op Instagram, Pinterest of Tiktok? Zeker! Maar twee grote verschillen: 1: je hebt geen verticaal gescroll. En 2: je kan filteren op interesses. Handig!

Tell me more!

Net zoals Tiktok heeft Lemon8 ook een "following" en "for you" pagina, maar hier stoppen dan ook de overeenkomsten. Gebruikers kunnen wisselen tussen creators en posts op basis van hun interesses. Maar misschien wel het meest herkenbare van Lemon8 is de Canva-achtige grafische vormgeving in de posts. Creators voegen vaak tekst toe over foto's en taggen affiliate links.

Lemon8
Lemon8

Aesthetic content, again?

Op Lemon8 kan je dus prachtige, authentieke en diverse content ontdekken. Maar, waren we daar juist niet een beetje klaar mee? Instagram is berucht om het feit dat alle mooie plaatjes in scène zijn gezet, en dit heeft ervoor gezorgd dat sommige gebruikers de app vaarwel hebben gezegd. Maar, Lemon8 brengt dit eigenlijk weer helemaal terug. Maken we opnieuw een switch in het type content dat de gebruikers graag willen zien?

Flop or top?

Op dit moment is Lemon8 een van de populairste downloads in de app-store (helaas nog niet beschikbaar in Nederland). Dit kan betekenen dat de app een interessante nieuwe speler kan worden in het social landschap. Of is Lemon8 even kort een hype en zal het daarna, net zoals BeReal en ClubHouse, weer verdwijnen? Tijd zal het leren!

Creative Social Agency Dorst & Lesser spot wekelijks de laatste trends op social, zodat je weet wat er speelt.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie