Communiceren over corona, de opmerkelijkste social berichten

Weinig kanalen zijn zo geschikt om informatie over corona te delen als sociale media. Een verzameling goede en vreselijke voorbeelden.

Juist in tijden van quarantaine en verplicht thuiswerken zijn sociale media de manier om veel mensen te bereiken. Soms levert dat fijne voorbeelden op van slimme, leuke en verstandige inhakers, en andere keren precies het tegenovergestelde. Onze verzameling (die we blijven updaten).

 

Zo leg je 'social distancing' uit. De zoon van Mel Brooks vertelt hoe hij de dood van een genratie komieken voorkomt

 

NS steekt reizigers die niet reizen een hart onder de riem

 

Niet Hamsteren

Mark Rutte roept op om niet te hamsteren, Daan Jongen, strateeg bij DPG Media, vindt het weinig geloofwaardig.

 

Bezorg oma geen corona, maar een kaartje

Omapost, een service om oma's en opa's online een fysiek kaartje te sturen, is een speciale actie gestart: de Coromapost. Om wel van je te laten horen, maar niet de besmetten. 

 

Trumps wassen inreisverbod

Madame Tussauds Amsterdam haakt in op het Amerikaanse inreisverbod voor Europeanen. Het betaalt de president Trump met gelijke munt terug.   

 

We will survive

Je handen wassen met behulp van een liedje. Het schijnt te werken om mensen net iets langer te te laten inzepen en schrobben. En wie kan je nu beter in de overlevingsstand zetten dan Gloria Gaynor zelf. 

 

Pornhub geef Italianen gratis toegang 

Pornhub haalt een oude truc van zolder. Waar het ooit als campagnestunt de inwoners van de plaatsen Rectum, Dildo en Pussy een gratis abonnement gaf, richt het zich nu op het getroffen Italie. Inwoners kunnen van de volledige dienstverlening  van Pornhub gebruik maken. De site kan wel wat goede PR gebruiken overigens, er is en online petitie tegen gestart omdat er video's van verkrachtingen, seksueel misbruik en wraakporno op te zien zouden zijn.

 

 

De wereld volgens de Tilburgse Economen 

De Tilburgse Economen, een alumnivereniging, laten zien waarom zij - gelukkig maar - geen arts zijn geworden.

 

De doodskus van Gers Pardoel

Gers Pardoel heeft zijn eigen aanpak en advies, waarmee hij veel aandacht scoort, hoewel de meeste reacties niet overlopen van liefde.  

 

Iedereen praat over corona, daar krijg je dorst van

De Ierse pub Fitzgerald's in Australie had wellicht op 31 januari de reikwijdte van het coronavirus niet helemaal door. Het hield een speciale avond. 

 

Delhaize: 2 Corona’s gekocht, 1 Mort Subite gratis

Het combi-aanbod van een Shop & Go van Delhaize in Brussel gaat nog flink rond op sociale media, maar het hoofdkantoor was er minder blij mee. De actie is inmiddels stopgezet.

 

 

Heb je zelf een opvallende corona-inhaker gespot of gemaakt? Tip de redactie en stuur een kort mailtje naar redactie@adformatie.nl .

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie