Disney+ dit najaar met advertentiemodel naar Europa, nog niet in Nederland

Streamingdienst Disney+ biedt in meerdere Europese landen per november een abonnement met reclame. Nederland is nog niet zover.

Disney+-serie Only murders in the building
Disney

Streamingdienst Disney+ biedt vanaf november dit jaar in meerdere Europese landen een goedkoper abonnement met advertenties. In het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Italië, Spanje, Noorwegen, Zweden en Denemarken krijgen consumenten de mogelijkheid zo'n abonnement te nemen. Ook in Canada begint moederbedrijf Disney met deze abonnementsvorm. In de Verenigde Staten begon Disney vorig jaar al met reclame op zijn streamingdienst.

Nog niet in Nederland

Het is nog niet bekend wanneer Disney+ in Nederland met een abonnementsvorm inclusief advertenties begint. 'De beschikbaarheid van dit Disney+-abonnement verschilt per land en gebied. Op dit moment is er geen aanvullende informatie over de beschikbare abonnementen binnen de Benelux', laat een woordvoerster weten.

Een 'gewoon' abonnement is in Nederland na een prijsverhoging begin dit jaar nu nog 9,99 euro per maand, een premium abonnement is bijna 12 euro. 

Het Disney+-abonnement met reclame is bij de introductie in Europa om en nabij de 6 euro. Dat verschilt ook weer per land.

Disney+ volgt met het nieuwe abonnement Netflix, dat vorig jaar begon met Netflix with Ads. In Nederland is dit model nog niet geïntroduceerd. RTL's streamingdienst Videoland begon drie jaar geleden met de nieuwe abonnementsvorm met reclame.

Geen abonnement meer delen

Disney onderzoekt ook de mogelijkheid om het delen van Disney+-accounts te beperken. Daarvoor wil het concern de abonnementsvoorwaarden aanpassen. Netflix nam deze stap eerder.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie